Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

16 december 2022

Afsluitdijk grootste podium voor 400 orkesten

HOLLANDS KROON – “De Afsluitdijk is het grootste podium in de wereld en dat willen wij de muzikanten van verenigingsorkesten graag bieden. Een unieke ervaring” vertelt Annewiep Bloem als één van de initiatiefnemers van FLARDEN 2025.

Zij en mede-initiatiefnemer Guus Pieksma hebben het plan opgevat om bij de opening van de gerenoveerde Afsluitdijk in 2025 om orkesten uit heel Nederland te laten optreden op de Afsluitdijk.

Ook alle Nieuw Talent Orkesten uit heel Nederland, waaronder die uit Hollands Kroon krijgen de kans om mee te doen. Ook zullen de reeds bestaande orkesten van muziekverenigingen uit Hollands Kroon hun opwachting maken.

Op die manier hopen Annewiep en Guus dat er nieuwe verbindingen ontstaan tussen de verenigingen onderling. Maar ook tussen het nieuwe publiek en de vereniging. Het moet een soort olievlek gaan worden in het hele land. Deze muzikanten zijn straks het boegbeeld van de nieuwe Afsluitdijk.  Naar verwachting zullen 400 orkesten gaan deelnemen. Het is een unieke aanpak en nog nooit eerder vertoond in de wereld.

(Videobeelden gebruikt uit promovideo’s FLARDEN 2025)

DEEL DIT BERICHT