Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

12 september 2023

Ambitieus Oogst Festival 16-17 september

ANNA PAULOWNA – Op zaterdag 16 september en zondag 17 september is het Oogst festival bij Johanna’s Bos, het hoogtepunt van een jaar vol bloei en groei. Het is tijd om vruchten te plukken, terwijl ondertussen genoten kan worden van poezie en theater.

Voor de laatste keer dit jaar wordt het terrein klaar gemaakt voor de afsluiting met het Oogst-festival. Een festival voor jong en oud met ontzettend veel te doen! Wanneer het weer het toestaat zal een aantal voorstellingen buiten zijn. De weersvoorspellingen zien er goed uit, mocht het weer toch tegenvallen of omslaan dan is er voldoende binnenruimte om alle voorstellingen door te laten gaan.

Zaterdagavond wordt er stilgestaan bij de donkerte samen met zangeres Dina die eerder dit jaar een ligconcert bij Johanna’s Bos. Ook Helderse Stadsdichter Yanaika Zomer komt zaterdag langs tussen het optreden van Marijke Boon en Altstadt in. Ze zal voordragen uit eigen werk. Yanaika is zondag ook van de partij en neemt nog vier getalenteerde dichters en spoken word artiesten mee! 

Op zondag speelt de familievoorstelling “De monteur en het meisje” twee keer. Geniet zondag ook van zangduo SJAEK met heerlijke hilarische liedjes. En natuurlijk is Henny van de partij met haar Wereldkeuken in de Yurt.

Op zondag zijn er een kleiworkshop van Studio Blank en Poëzie workshop van Yanaika Zomer samen met Levi Noë. Deze zijn vrij toegankelijk.

Naast het programma is er ook kunst te bewonderen met verschillende installaties van Studio Blank van Wieringen. Imker Eelco is er zondag met zijn honing en zijn enthousiasme kan hij alles over bijen vertellen. Floortje en Marijke hebben als ZustervanZo weer een mooi handgemaakt product gemaakt die je laat nadenken over duurzaamheid.

Op zondag is ook voedselbos Meerbos aanwezig met haar Oogst. Linda van der Geest van voedselbos Meerbos kan je alles over voedselbossen vertellen!

Voor het volledige programma klik hier.

DEEL DIT BERICHT