Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

2 juni 2021

Bloemencorso Winkel winnaar Cultuurprijs Hollands Kroon

“De Cultuurprijs Hollands Kroon 2021 wordt toegekend aan Bloemencorso Winkel. Een activiteit die ervoor zorgt dat het hele dorp, van jong tot oud, betrokken is, de saamhorigheid groot is ondanks de competitie, én de gemeente landelijke bekendheid geeft” aldus Lia Rienks, voorzitter van de vakjury. De Cultuurprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van € 5000,– werd door Theo Meskers, wethouder voor Cultuur,  overhandigd aan Hielko Mels, voorzitter van het Bloemencorso Winkel.

De vakjury heeft zonder de uitslag van de publieksstemmen te kennen eerst zelf een keuze gemaakt en daarna vergeleken met de online uitgebrachte publieksstemmen. Heel bijzonder, maar deze keuzes liepen vrijwel parallel.

Bij de keuze uit de vijf genomineerden (Wilma Beers, Petra Rotgans, Stichting Cultuur binnen de Dijken, Elly Doolaard en Bloemcorso Winkel) heeft de vakjury gekeken naar de originaliteit, welke doelgroepen bereikt worden zoals kinderen, jongeren of juist ouderen alsmede de creativiteit van de activiteiten. Ook de samenwerking met anderen binnen de gemeenten als wel de binding die het dorp en/of de omgeving heeft met de activiteit was van belang. Tenslotte werd ook de aantrekkingskracht op de gemeente gewogen.

De vakjury constateert dat de vijf genomineerden een grote verscheidenheid in samenstelling hebben. “Het zijn állemaal kanjers die zich inzetten voor de culturele sector!!” laat Ria Rienks weten.

Joop Luten, voorzitter Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vertelt: “We zijn enorm trots dat het CPHK in de korte tijd van haar bestaan nu al voor de eerste keer de verkiezing van de Cultuurprijs Hollands Kroon mocht organiseren”.

DEEL DIT BERICHT