Circus of Life

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Woensdagavond 26 februari zet Theatergroep Eenhoorn het theaterproject Circus of Life op de planken in de Cultuurschuur. Een voorstelling door de acteurs van Eenhoorn, amateurspelers uit de regio en  professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme). Een voorstelling -in circusstijl- met botsende thema’s zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit.

Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Het circus barst van verhalen, emoties en acts over vallen en opstaan. Onze ambities mogen ‘skyrocket-high’ gaan, maar we zijn tegelijkertijd ook aardse stuntelaars. Wie anders wil beweren, jokt. Om te kunnen leven met beperkingen is durf nodig, zeker als moedeloosheid op de loer ligt. En misschien is de erkenning van onze wederzijdse beperkingen wel het dunne draadje dat ons met elkaar verbindt en in wezenlijk contact brengt. Pak die draad maar vast. Houd moed. Want verdient de uitzonderlijke spectaculaire trapeze-act pas waardering als het een geslaagde act is? Of mag er ook geklapt worden omdat het tonen van lef juist applauswaardig is?

Cultuurschuur, Wieringerwerf, 26 februari om 20:00 uur entree 13,50 euro

meer om te ontdekken

Kunst in quarantaine tijd

Genieten van kunst en cultuur ondanks het coronavirus. Dat kan! Sinds dat het besloten is dat alle theaters voor drie weken dicht zijn, en voorstellingen,

Cultuurprijs op komst

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft een advies aan het college van Hollands Kroon uitgebracht voor het instellen van een cultuurprijs. Ton van der Winden,

Scroll naar top