Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

25 februari 2020

Circus of Life

Woensdagavond 26 februari zet Theatergroep Eenhoorn het theaterproject Circus of Life op de planken in de Cultuurschuur. Een voorstelling door de acteurs van Eenhoorn, amateurspelers uit de regio en  professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme). Een voorstelling -in circusstijl- met botsende thema’s zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit.

Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Het circus barst van verhalen, emoties en acts over vallen en opstaan. Onze ambities mogen ‘skyrocket-high’ gaan, maar we zijn tegelijkertijd ook aardse stuntelaars. Wie anders wil beweren, jokt. Om te kunnen leven met beperkingen is durf nodig, zeker als moedeloosheid op de loer ligt. En misschien is de erkenning van onze wederzijdse beperkingen wel het dunne draadje dat ons met elkaar verbindt en in wezenlijk contact brengt. Pak die draad maar vast. Houd moed. Want verdient de uitzonderlijke spectaculaire trapeze-act pas waardering als het een geslaagde act is? Of mag er ook geklapt worden omdat het tonen van lef juist applauswaardig is?

Cultuurschuur, Wieringerwerf, 26 februari om 20:00 uur entree 13,50 euro

DEEL DIT BERICHT