Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

28 januari 2020

Concert ‘Bach en het Getal’

Bent U ook zo gek op de betekenis van getallen? Dan mag U het concert ‘Bach en het Getal’ in de Hippolytuskerk, te Hippolytushoef op 2 februari niet missen.

Het Cantatekoor met begeleiding van Barokensemble ‘Eik en Linde’ heeft dan een sprankelend programma samengesteld.
Bach was een meester van de constructie, het polyfone stemmenweefsel waar we zo van kunnen genieten. De getallenleer zou een onderdeel van zijn genialiteit kunnen zijn geweest, we weten het niet. Maar er zijn vele voorbeelden waarbij zijn naam Bach, de cijfers 2-1-3-8 samen 14, in noten en verhoudingen in zijn muziek te vinden is.

Op de datum 2-2-2020 kunnen we bijna niet anders dan Cantate BWV 20 “O Ewigkeit, du Donnerwort” kiezen voor ons concert. Een nieuwe uitdaging voor het Cantatekoor is het Motet BWV 159 Anhang “Ich lasse dich nicht” geschreven voor dubbelkoor. Daarnaast een klein Motet BWV 231 “Sei Lob und Preis mit Ehren voor koor en continuo.

Barok ensemble Eik en Linde speelt delen uit Kunst der Fuge. De solisten zijn Talitha van der Spek alt, Steven van Gils tenor en Yonathan van der Brink bas. Het concert begint om 15.30 in de Hippolytuskerk, te Hippolytushoef.

Kerk is open om 15.00 uur. Toegang € 17,50 / jongeren tot 18 jaar gratis. Kaartverkoop bij de Wieringer boekhandel, Kerkplein 27, Hippolytushoef en voor aanvang concert (pinnen niet mogelijk).

DEEL DIT BERICHT