Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

18 februari 2022

CPHK adviseert over monument Vickers Wellington

Er is een eerste bijeenkomst gehouden van een gemeentelijke werkgroep voor het oprichten van een monument voor de bemanning van de gecrashte en inmiddels geborgen Vickers Wellington in Nieuwe Niedorp. Verschillende vertegenwoordigers van de gemeente van het project vliegtuigberging waren aanwezig alsmede vertegenwoordigers van Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon, Stichting 4 mei comité Niedorp en Boy Groot van het paardenpension aan de Kanaalweg waar de berging plaatsvond.

De co-voorzitters van het CPHK, Ton van der Winden en Joop Luten waren uitgenodigd om advies te geven over de procedure die gevolgd kan worden voor het selecteren van een kunstenaar voor het maken van het toekomstig monument. Op advies van het CPHK zal contact gezocht met een paar professionele kunstenaars uit Hollands Kroon met een groot netwerk om te inventariseren of zij zelf belangstelling hebben of anders iemand kunnen aanbevelen. Verder isjn er tijdens vergadering een aantal randvoorwaarden vastgesteld voor het monument: maximale afmetingen, eerbetoon aan de vijf omgekomen inzittenden, verwerking van enkele vliegtuigresten in monument en de weerbestendigheid van monument. Men streeft naar realisatie en onthulling van het monument op 4 mei 2023.

DEEL DIT BERICHT