Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

cphk

2022

Cultuurplatform Hollands Kroon

cphk

2024

Wat doet CPHK?

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

cphk

2024

Cultuurprijs

Een cultuurprijs en een stimuleringsprijs voor een vereniging, stichting of een persoon die zich onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst, literatuur enz.

cphk

2024

De leden

De leden van het Cultuurplatform Hollands Kroon zijn inwoners van de gemeente Hollands Kroon. Er wordt gestreefd naar een samenstelling waarbij de hele gemeente is vertegenwoordigd. Daarnaast zijn de leden werkzaam of actief in één of meerdere van de verschillende cultuurclusters (beeldende en schrijvende kunst, muziek, cultureel erfgoed, podiumkunsten, festivals, evenementen en culturele instellingen).

cphk

Voorzitter

Joop Luten

Ik ben Joop Luten sedert 2017 woonachtig in Barsingerhorn. Betrokken geweest als coördinator en communicatie van grote internationaal onderzoeksprojecten. Enthousiast video cineast en actief in lokale journalistiek. 

cphk

co-voorzitter

Ton van der Winden

Gepensioneerd leerkracht basisonderwijs. Twaalf jaar
gemeenteraadslid in Anna Paulowna. Oud-secretaris
Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Surplus.
Affiniteit met
geschiedenis en beeldende kunst.

cphk

lid

Jose Vosbergen

Ik was tot 2019 bestuurder van de openbare basisscholen van Surplus, en ik ben nu gepensioneerd. Mijn focus ligt in het CPHK op de muziek.  Hoe mooi zou het zijn als alle kinderen weer veel meer muziekonderwijs zouden krijgen? En als alle verenigingen en organisaties goede ondersteuning, kennis, publiciteit en een podium krijgen om daarbij te helpen? Van muziek word je blij en je leert ook nog eens goed samenwerken!

cphk

LID

Josien Smit

Ik ben Josien Smit en ik kom uit Hippolytushoef. Ik heb altijd al affiniteit gehad met geschiedenis en kunst en ben daarom Cultureel Erfgoed gaan studeren. Het Cultuurplatform Hollands Kroon geeft mij een manier om met mijn passies bezig te kunnen zijn. Binnen het platform houd ik me vooral bezig met erfgoed en hoe we dat erfgoed kunnen gebruiken om ons Hollands Kroonse verhaal te vertellen en door te geven aan de volgende generaties.

cphk

LID

Jan Eichhorn

Tot mijn pensionering was ik onderwijsadviseur bij de Onderwijsadviesdienst in Hoorn. Als historicus hield ik mij vooral bezig met wereldoriënterend onderwijs. Geschiedenis, cultuur en cultureel erfgoed hebben mijn speciale belangstelling. Met de werkgroep bouwgeschiedenis van de historische vereniging heb ik panden geïnventariseerd voor de monumentenlijst van Schagen. 

cphk

LID

Tine van Wel

Ik ben Tine van Wel, geboren en getogen in Anna Paulowna. Samen met mijn man zijn we creatieve buitenplaats Johanna’s Bos gestart, waar we zes voorstellingen per jaar aanbieden. Bij het CPHK heb ik als doel de verschillende dorpskernen bij elkaar te brengen zodat er kruisbestuivingen kunnen ontstaan. En dat bewoners van Hollands Kroon gemakkelijker toegang krijgen tot wat er speelt in Hollands Kroon.

cphk

bestuursverslagen

Goedgekeurde verslagen

Het bestuur van het Cultuurplatform Hollands Kroon komt regelmatig bijeen. In deze sectie kunt de goedgekeurde verslagen van de bestuursvergaderingen lezen.