D66: vier speerpunten kunst & cultuur in 2022-2026

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

D66 noemt in haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad in maart 2022 vier speerpunten op het gebied van kunst en cultuur:

1. vakleerkrachten kunst & cultuur in het primair onderwijs

2. gemeente als aanjager van kunst & cultuur

3. herwaardering bibliotheken

4. stimuleringsprijs ‘Kunst in Hollands Kroon.

Het CPHK zal in de komende tijd als meer verkiezingsprogramma’s van andere politieke partijen bekend worden de onderdelen op gebied van kunst en cultuur toetsen aan de visie van het CPHK zoals neergelegd in de recente nota’s cultuurbeleid en bibliotheek.Verder gaat de toetsing de basis vormen voor een verkiezing-bijeenkomst met alle politieke partijen over kunst & cultuur in begin maart 2022 onder leiding van het CPHK.Opvallend is dat D66 een tweejaarlijks stimuleringsprijs voor kunstbeoefening wil instellen.

Kennelijk hebben de democraten nog geen kennisgenomen van het feit dat het CPHK een dergelijke prijs al namens de gemeente uitgeeft op basis van een nominatie en een verkiezingsronde. En daarmee lijkt het dat hun verkiezingsbelofte al ingevuld wordt.

meer om te ontdekken

Het Zijvestival – Passie voor muziek

Het Zijvestival is een tweejaarlijks muziekfestival in ’t Veld, voor en door inwoners van ’t Veld, Zijdewind en omstreken. Het uitgangspunt is dat iedereen die

Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

Ontdek het plezier van samen muziek maken! Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samenmuziek maken je geweldig?

Scroll naar top