De culturele sector krijgt 482 miljoen euro extra

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Om de klappen op te vangen van de coronacrisis heeft minister Ingrid van Engelshoven vrijdagmiddag bekendgemaakt dat de Nederlandse cultuursector 482 miljoen euro extra krijgt. Het is volgens haar ongelofelijk belangrijk dat de culturele sector blijft voortbestaan en dat daar geen instellingen onnodig omvallen.

Vanuit de sector zelf klonk ook veelvuldig het geluid dat de eerder aangekondigde steun niet afdoende was. Zo werd uit protest een zeven dagen durende online ketendemonstratie opgezet. Ook het Cultuurplatform Hollands Kroon riep destijds op in een videoboodschap op meer steun voor cultuur.

In de laatste vergadering van het CPHK liet wethouder Theo Meskers voor cultuur in Hollands Kroon weten dat ‘maatwerk hulp’ door de gemeente geboden kan worden indien verenigingen aantoonbaar in de financiele problemen komen.

meer om te ontdekken

Kom naar Kunst in Kruiswijk

‘Stichting Kunst en Cultuur’ in Anna Paulowna organiseert in het weekend van 26-27 september een zeer gevarieerde tentoonstelling op industrieterrein Kruiswijk. In dit Kunst in

Jeroen Zijlstra opent seizoen Cultuurschuur

Een heerlijke start van het “nieuwe” corona-proof seizoen van de Cultuurschuur met een solo optreden van Jeroen Zijlstra.Een heel uur top muziek zonder pauze. Zanger

Scroll naar top