Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

19 april 2023

De zomer in je bol

Stichting Cultuur binnen de Dijken zoekt deelnemers om een camping op te zetten in een weiland bij Wieringerwerf en daar een voorstelling te maken. Onderwerp van de voorstelling is de zomer, en dat betekent natuurlijk vakantie. En vakantie is vrolijk en ontspannend en avontuurlijk. Maar vakantie kan ook wringen: inpakken, plannen, boeken, lange reizen, vermoeiend, spanningen.

De voorstelling wordt vooral samen gemaakt. Van tevoren staat bijna niets vast behalve de plek en het thema. “Stel je een camping voor in de brandende zon of juist in aanhoudende regen, Gasten komen aan of gaan juist weer, plaatselijke zangers en muzikanten laten hun muziek horen. Een campingbaas bemoeit zich met mensen of organiseert activiteiten die aanslaan of juist niet. Mensen met een toilettas onder de arm. Spelletjes spelende toeristen. Een camping waar allerlei scenes plaatsvinden; onverwachte, grappige of dramatische situaties.”

In de eerste week worden er workshops aangeboden van verschillende disciplines: spel, dans, muziek, vormgeving. Na een paar dagen ga je een keuze maken wat je het liefst wil doen, en mocht je voor twee disciplines gaan, dan zorgen we ervoor dat dat ook kan. Zangers en muzikanten zullen al iets eerder beginnen met repetities en worden later in de tweede week ingepland in het totaal.

In het weekend van 22 en 23 juli wordt de voorstelling zo’n 8 keer uitgevoerd op die “camping” in een weiland in de Wieringermeer.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.cultuurbinnendedijken.nl/winkel/ . Daar is ook meer informatie te vinden. Er worden ook mensen gezocht voor decor bouwen, kostuums maken of de catering verzorgen. Dus meldt je aan voor dit theaterproject gemaakt vanuit jouw eigen ideeën.

DEEL DIT BERICHT