Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

13 januari 2023

Dirk Breed, spiegel in beeld

Op zondag 12 februari gaat de multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ in premiere. De voorstelling begint om 16.00 in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. Prijs voor een kaartje voor de voorstelling is 16 € per persoon inclusief een kop koffie/thee voor de aanvang. Zaal open vanaf 15.30 KLIK OP deze link OM KAARTJES ONLINE TE BESTELLEN. Wees er snel bij want het aantal plaatsen in de kerk is beperkt.

Dirk Breed, spiegel in beeld

Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen neemt de toeschouwer op een reis mee door het leven en werk van de schilder Dirk Breed uit Kolhorn (1920-2004). Aan de hand van zijn tekeningen en schilderijen vertelt hij over de belangstelling van Dirk Breed voor het Westfries landschap als inspiratiebron. Over zijn werkwijze en techniek. Ook wordt het werk van Dirk Breed geplaatst in het licht van de Bergense school en de Duitse expressionisten. Het kenmerkende kleurgebruik en het uitgebreid schilderen van Kolhorn en omgeving komen ook aan de orde.

Victor Posch uit Burgerbrug heeft voor de voorstelling een aantal liedjes gecomponeerd geïnspireerd op het werk en de tijd waarin Dirk Breed leefde. Verder improviseert Victor interactief op het verhaal met zijn saxofoon.

Joop Luten uit Barsingerhron zorgt voor de bijpassende ‘bewerkte’ videobeelden op de wanden van de kerk. Tim Klijn laat sfeervol licht schijnen op de pilaren van de kerk. Een totaal theater in een eeuwenoud kerkje.

De voorstelling is een onderdeel van het project ‘Spiegels’ dat een start subsidie ontving van Hollands Kroonse Uitdaging en Kunst Culturele Advies Raad Schagen.

DEEL DIT BERICHT