Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

21 april 2020

Eerste kunstwerken van kunstroute geplaatst

Langs de waterkant van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer komt een blijvende buitententoonstelling, bestaande uit zes kunstobjecten.
De eerste twee kunstwerken van deze ‘ kunstroute’ zijn geplaatst bij de Haukessluis en in het Slootdorperbos. Dit zijn ‘Zeilboot’ en ‘Zilvermeeuwen’ en deze zijn gemaakt door de kunstenares Cobi Dierikx.
In totaal worden er zes kunstwerken geplaatst. Dit is een project van De Kop Werkt! vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer.De andere kunstwerken die nog worden geplaatst zijn: Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. Het project wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2020.
Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland.

DEEL DIT BERICHT