Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

9 augustus 2023

Enthousiaste kindertheater workshop in yurt

ANNA PAULOWNA – De kindertheater workshop in de yurt, recent geplaatst op de culturele buitenplaats het Johanna’s Bos, was een succes. Na anderhalf uur repeteren toonden elf kinderen van 4-12 jaar enthousiast hun talenten in het sprookje Sneeuwwitje voor het publiek van ouders en familie.

De bedoeling was vooral heel veel plezier maken vertelt Eda Andreae, theatermaakster en kindercoach die de middag begeleidde. De kinderen werden uitgenodigd om hun eigen fantasie te laten werken. Er was door Andrea bewust gekozen voor een traditioneel sprookje zodat alle kinderen het verhaal kenden.

De jonge deelnemers aan de workshop Lien, Luuk en Finou vertelden na afloop van de voorstelling over hun ervaringen om een rol te spelen als zwijn, paard, jager of spiegel in het sprookje. Lien wil later wel verder met acteren. “Als ik er talent voor heb dan denk dat ik dat wel wil doen” laat ze weten. En Finou heeft al veel sprookjes gelezen. Assepoester is haar favoriete sprookje. En Finou doet nog een bijzonder oproep voor de volgende workshops voor kinderen: “Het is heel leuk. Dus zeker komen maar ……..”

Voor meer informatie over de toekomstige kindertheater workshops kijk op website van Johanna’s Bos (https://www.johannasbos.nl/kaarten/)

DEEL DIT BERICHT