Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

21 augustus 2023

“Erfgoedfestival” 100 jaar einde eiland Wieringen

WIERINGEN – In 2024 is het honderd jaar geleden dat de Amsteldiepdijk geopend werd, waarmee een einde kwam aan het eiland Wieringen. In het kader hiervan gaat Cultuur binnen de Dijken een “erfgoedfestival” opzetten. Uitvoering 13 en 14 april 2024.

In dit kader is erfgoed heel breed gedacht. Erfgoed zijn namelijk ook alle verhalen van bewoners van Wieringen die op de een of andere manier bewaard moeten worden.

Cultuur binnen de Dijken heeft voor het festival verschillende subsidies binnengehaald van Fonds voor Cultuurparticipatie, het Waddenfonds, het Windfonds en de gemeente Hollands Kroon.

In oktober wordt een schrijfcursus georganiseerd waarbij begonnen wordt met het verzamelen van materiaal. Er komt iemand iets vertellen over de geschiedenis van Wieringen, er worden mensen geïnterviewd, er wordt gegrasduind in geschriften, in de Wieringer taal, in oude volksverhalen enz. In een masterclass scriptschrijven worden de teksten voor monologen, dialogen en scenes gemaakt.

Er zullen ook andere vormen van theater ontwikkeld worden, zoals dansstukken, muziek- en koorwerk enzovoorts. Uiteindelijk zullen dan in april 2024 al deze projecten als een festival te zien zijn op Wieringen. Er wordt al gezocht naar goede festivallocatie.

De organisatie heeft mensen nodig die verhalen hebben en die geïnterviewd willen worden. Verder zijn er schrijvers, theatermakers, choreografen en componisten nodig. En dan wordt er ook gezocht naar uitvoerenden die graag toneelspelen, dansen, zingen.

Interesse? Neem dan contact op via stichting@cultuurbinnendedijken.nl.

DEEL DIT BERICHT