Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

22 januari 2021

Gedichten in de Poldertuin

Gedichten in de PoldertuinDe Stichting Kunst en Cultuur (SKC) Anna Paulowna organiseert dit jaar wederom een literaire wandelroute door de Poldertuin. Men doet dit al een jaar of zes met succesIn deze tijd van toch wat culturele armoede zal een wandeling in de buitenlucht en genieten van bloemen en gedichten voor veel liefhebbers een welkome afleiding zijn aldus de organisatoren.Ton van der Winden van SKC Anna Paulowna.

“Weliswaar komt er geen officiële opening maar we gaan het wel houden dit jaar. We krijgen namelijk ontzettend veel positieve reacties van mensen die de gedichten lezen. De combinatie van bloemen en gedichten wordt erg gewaardeerd.”Het thema voor de gedichten is dit jaar ’recht-op’ en heeft een figuurlijke en letterlijke betekenis. „Bloemen die bloeien staan natuurlijk rechtop. Maar het betekent ook dat je je opricht na tegenslag of een nare periode. Dat laatste is in deze tijd waarschijnlijk meer regel dan uitzondering, dus over de figuurlijke uitleg hoef je niet lang na te denken”, aldus Van der Winden. „Ik denk wel dat dit behoort tot één van de weinige culturele uitstapjes die in deze tijd door kunnen gaan.”

Voor 19 februari kunnen mensen hun gedicht opsturen naar stichtingkunstencultuurap@gmail.com. Een gedicht mag maximaal uit tachtig woorden bestaan en moet worden ingeleverd als Word of Google Chrome document.(bron op NHD artikel)

DEEL DIT BERICHT