Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

23 september 2022

Het Zijvestival – Passie voor muziek

Het Zijvestival is een tweejaarlijks muziekfestival in ’t Veld, voor en door inwoners van ’t Veld, Zijdewind en omstreken. Het uitgangspunt is dat iedereen die hobbymatig met muziek bezig is de mogelijkheid krijgt om dat eens op een podium voor vrienden en dorpsgenoten te laten zien en horen. Daarmee willen we een stimulans zijn voor het actief muziek maken!

Dit levert elke keer weer een prachtige en zeer afwisselende dag op vol met muziek en gezelligheid. Een bonte mix van allerlei stijlen, leeftijden en muziek niveaus maken er samen elke keer weer een feestje van! De organisatie probeert er in het programma een mooie opbouw van te maken van 10.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 21.00 uur ’s avonds.

In de ochtend is het programma ook gericht op de senioren onder de muziekliefhebbers. Zo komt het jeugdorkest van fanfare Samen Voorwaarts van zich laten horen en ook daarna wordt er ruimte geboden door verhalen en liedjes van vroeger te laten horen en zien.

Daarna gaat het programma verder met allerlei bandjes, muziekgroepen en zangkoren die allemaal op één of andere manier een band hebben met ’t Veld of Zijdewind. Deze editie is er ook een speciaal blok wat gebaseerd is op het TV programma “the Masked Singer”. Een aantal dorpsgenoten zal vermomd in een prachtig pak een optreden verzorgen en daarna is het aan het publiek om te raden wie er nou toch onder die maskers zitten. Ook zullen familieleden in het familieblok van zich laten horen, immers: muziek verbindt!

De organisatoren hopen weer op een prachtige editie van het Zijvestival op zondag 2 oktober in café De Vriendschap, waarbij we jong en oud een gezellige dag kunnen bieden!

DEEL DIT BERICHT