Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

7 september 2023

Hooglied met liefde centraal in Laurenskerk

KOLHORN – De Laurenskerk te Kolhorn doet 9 en 10 september volop mee aan de landelijke Open Monumentendagen en geeft aan het thema ‘Levend Erfgoed’ inhoud door speciaal aandacht te schenken aan het Bijbelboek Hooglied waarin de liefde centraal staat.

De recent gerestaureerde uit 1792 stammende Statenbijbel ligt tijdens deze dagen in de Laurenskerk ter inzage, vanzelfsprekend opengeslagen op de bladzijde waar ‘Het Hoogeliedt Salomons’ begint met de fraai uitgevoerde beginkapitaal H.

Ook beeldend kunstenaar Angela Koning uit Kolhorn toont beide dagen in dezelfde Laurenskerk schilderijen en beelden die zijn geïnspireerd op genoemd Hooglied. Angela schildert voornamelijk met gouacheverf. Haar werk is zowel geworteld in de natuur als in religieuze thema’s.

Beelden maakt zij van brons, aluminiumcement, klei en soms van hout. Daarbij geeft Simoon zaterdag twee concertjes op de harp en bespeelt Gea Dijkstra zondag twee keer het Smitorgel.

Bovendien staat de Laurenskerk zelf garant voor kleine ontdekkingen, zoals ‘De Jonge Koopman’, het hangend scheepsmodel van een hoeker of kofschip en ontdek de herenbanken bestemd voor de notabelen en havenmeesters.

Kortom een verrassende en zeer passende combinatie in het oude godshuis van het voormalige Zuiderzeedorp. De kerk is op beide dagen open van 11 tot 17.

DEEL DIT BERICHT