Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

28 januari 2021

Kolhorn Toen en Nu

Museum de Turfschuur vraagt fotografen met het project ‘Kolhorn Toen en Nu’ om de mooiste plekjes in Kolhorn aan de hand van oude foto’s opnieuw in beeld te brengen. Een verzameling foto’s van voor 1950 uit Kolhorn die in het bezit is van het in Kolhorn gevestigde museum is uitgangspunt.

De fotografen wordt gevraagd om diezelfde plekjes opnieuw met de camera vast te leggen. Om de uitdaging wat groter te maken, wordt van de inzenders gevraagd hun foto zo veel mogelijk te laten lijken op het beeld van weleer. De resultaten zullen verschijnen in een fotoboekje en zijn te zien op exposities in het museum en de Kolhorner Laurenskerk.

Op 1 februari 2021 publiceert het museum op de Facebookpagina Kolhorn Toen en Nu de eerste serie van vier foto’s. In een frequentie van twee weken worden er nieuwe foto’s toegevoegd. Iedereen die wil meedoen, heeft twee weken de tijd om de getoonde plekjes opnieuw te fotograferen en de beelden aan het museum te mailen. Een deskundige jury bepaalt welke ingezonden foto’s doorgaan naar de expositie.

Iedereen die meer wil weten of zich aan wil melden kan mailen naar toenennu@stichtingmuseumkolhorn.nl. Uitgebreidere informatie is ook te vinden op de Facebookpagina @Turfschuur en op de website www.stichtingmuseumkolhorn.nl.

DEEL DIT BERICHT