Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

13 december 2022

Kop in kastje te zien

“Het oppervlak is ruw. Hij heeft er weinig aan gelast. Bij het openen kraakt het mooi. Hij vindt materialen op sloop en gebruikt het opnieuw. De grofheid en het ruige is er dan” zo omschrijft beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold het metalen kastje met deurtjes dat gemaakt is door Thomas Junghans. In het kastje staat een gebeeldhouwde kop. Het kunstwerk ie te bekijken in Kunsthuis ‘Steengoed’ in Anna Paulowna.

Thomas Junghans is een Duitser die zijn zijn opleiding in Maastricht heeft gedaan aan de Stadsacademie en later aan Rijksacademie Jan van Eyck. En hij heeft aanvullend twee jaar in Aken gestudeerd. Hij woont inmiddels 30 jaar in Limburg. “We kennen zijn werk van het zoeken naar de juiste compositie. Hij zoekt materiaal, blokken steen waar hij ziet dat het een kop is. Hij hakt minimaal aan een steen. Hij componeert“ zo omschrijft Rutger Jan Bredewold de stijl van werken van Junghans.

DEEL DIT BERICHT