Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

30 oktober 2020

Live mini-concert Toetti’s Muziekclub

Op dinsdag 3 november gaan de leden van Toetti’s Muziekclub een live mini-concert geven op Facebook als afsluiting van hun kennismaking met muziek. Elk kind in de groep speelt op zijn eigen uitgekozen instrument.

Toetti’s Muziekclub is ontstaan in juni. Men heeft de hele zomer geoefend op het terrein van Hollands Kremlin in Winkel. Ook een aantal ouders deed mee. Vanaf september zijn er oproepen gedaan in de media met een aanbod voor acht weken muziek maken bij zaal Beentjes.

Inmiddels hebben 15 kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar kennis gemaakt met ritme, harde- en zachte geluiden en naar  noten luisteren. En uiteraard op diverse muziekinstrumenten spelen zoals slagwerk, klarinet, trompet, trombone saxofoon en dwarsfluit. Er was een groot enthousiasme onder de deelnemers.  

Ieder kind werd begeleid door een volwassene zodat de kinderen positief aan de slag gingen. Elke bijeenkomst werd gestart met de boomwackers waardoor de kinderen hun energie kwijt konden. Daarna werden gezamenlijk een paar liedjes gespeeld. Alles onder leiding van Wilma Beers.

Op deze manier hebben de kinderen zelf hun favoriete instrument kunnen kiezen en kunnen ze nu aan iedereen hun vorderingen laten horen. De vervolgstap voor deze groep is muziekles op het gekozen instrument.  

Het mini-concert, live te volgen via de facebookpagina van Toetti’s Muziekclub (https://www.facebook.com/groups/toettismuziekclub/ ) begint om 19.00 op 3 november en zal ongeveer 15 minuten duren.

DEEL DIT BERICHT