Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

20 juni 2023

Meer Kunst met Vrouwen

HOLLANDS KROON – ‘Meer Kunst met Vrouwen’ is de titel van een nieuwe video cultuurserie bij SchagenPLUS. Het werk en de achtergronden van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring Meerkunst worden op video vastgelegd. De videoportretten zullen in de aanloop naar de biënnale van de Kunstkring in oktober 2023 wekelijks uitgezonden gaan worden.

Het idee ontstond naar aanleiding van het werk van de kunstenaars op de expositie ‘Verbinding’ samen de twee fotoclubs in de Cultuurschuur in december 2022. De diversiteit van het werk van deze kunstkring sprak de makers van de serie aan. Bij een bezoek van de makers aan een werkavond van de Kunstkring bleek iedereen enthousiast te zijn om aan het videoproject mee te werken.

Inmiddels zijn de opnamen van bijna de helft van de deelnemende leden afgerond. Vrijwel wekelijks werd een van de deelnemers bezocht en werden gedurende twee uur opnamen gemaakt in het ‘atelier’ van de kunstenaars. Inmiddels is er een begin gemaakt met de montage, De verwachting is dat in de loop van juli met de uitzendingen gestart kan worden die dan wekelijks doorlopen tot aan de biënnale in oktober.

DEEL DIT BERICHT