Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

15 mei 2020

MINISTER: VERGEET LOKALE CULTURELE SECTOR NIET!

Het culturele steunpakket van het Rijk moet niet alleen voor instellingen met nationale en internationale bekendheid bedoeld zijn, maar er moet ook oog zijn voor de regionale en lokale instellingen.

Dat staat in een brandbrief van de gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van Noord-Holland, die samen met de wethouders van alle Noord-Hollandse gemeenten is opgesteld. Ze roepen minister Van Engelshoven op om gezamenlijk de Noord-Hollandse musea, theaters en podia te redden.

Volgens de briefschrijvers is de culturele sector in Noord-Holland van groot maatschappelijk en economisch belang. “Maar liefst 50 procent van de culturele infrastructuur van Nederland bevindt zich in Noord-Holland. In Amsterdam zijn maar liefst 1 op de 10 inwoners economisch afhankelijk van de culturele sector”, schrijven ze.

Daarom roepen ze de minister op om ook de kleinere instellingen nadrukkelijk een plek te geven in toekomstige steunmaatregelen en bij de compensatie van de kosten van de coronacrisis voor de lokale overheid.

DEEL DIT BERICHT