Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

16 januari 2023

Vakjury voor cultuurprijs 2023 bekend

Anita Ruder is de nieuwe voorzitter van buiten Hollands Kroon. Zij is directeur-bestuurder van KopGroep Bibliotheken. Kunst en cultuur lopen als een rode draad door haar leven. “Het verbindt, ontroert, troost, daagt uit, verlegt grenzen, laat je lachen en genieten” is de mening van Anita.

Carol Kelderman is het tweede nieuwe lid. Zij is 25 jaar verbonden geweest aan Musical Stichting Ap-Art in Anna Paulowna. Ze heeft duidelijk ervaren wat een verrijking (podium) kunst is voor iedereen. Niet alleen voor de uitvoerders zelf maar net zo waardevol voor alle makers en ook uiteraard voor alle toeschouwers.

Voor het derde nieuwe lid Nel Groet geldt dat zij vanaf de basisschool tot nu toe met heel veel plezier toneel gespeeld bij verschillende verenigingen. De laatste keer deze zomer bij Cultuur binnen de Dijken. Verder heeft zij ook graag in koren gezongen.

Sylvia Buczynski, wederom vertegenwwordigster voor de gemeenteraad in de vakjury, vertelt dat haar ouders haar als klein kind al mee naar musea, concerten en toneelvoorstellingen namen. De waarde van kunst en cultuur wordt enorm onderschat en dat vind Sylvia jammer.

Rob Glas zit in de jury omdat hij met zijn vriendin Nadine de Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022 won voor hun activiteiten van Kunsthuis ‘Steengoed’. Een plek waar men kunst kan huren en kopen.

DEEL DIT BERICHT