Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

20 februari 2023

Nominatie voor Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 is open

HOLLANDS KROON – Tot 15 maart kan elke inwoner van Hollands Kroon een vereniging, stichting of een persoon die zich duidelijk onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur voordragen voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023. De nominatie kan online via de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK). Het gaat dus om nominaties die te maken hebben met CULTUUR.

De inwoner die een genomineerde wil aanmelden wordt gevraagd om te omschrijven waarom juist deze culturele instelling, vereniging, stichting of deze individuele kunstenaar de Cultuurprijs verdient. Bijvoorbeeld door aan te geven op welke wijze de genomineerde een bijdrage levert aan de samenleving, historisch besef, persoonlijke of kunstzinnige ontwikkeling, vernieuwing van ideeën of technieken, aan ontspanning, vervoering of inspiratie.

De Cultuurprijs werd in 2021 voor het eerst uitgereikt aan het Bloemencorso Winkel. De cultuurprijs is € 5.000 en wordt eenmaal per twee jaar uitgeloofd. Verder ontvangt de winnaar een cultuurbox ter waarde van € 250 om een kunstwerk van een lokale kunstenaar aan te kunnen schaffen. De genomineerden uit 2021 die destijds niet de prijs hebben gekregen kunnen wederom genomineerd worden.

In de tweede helft van maart komt het CPHK met een lijst van vijf genomineerden. Vervolgens mag elke inwoner van Hollands Kroon stemmen. Daarna buigt een vijfkoppige jury van onafhankelijke experts in mei zich over de vijf genomineerden en kiest een winnaar waarbij de uitkomst van de publieksstemming meetelt als één stem in het eindoordeel. Klik op DEZE LINK om het nominatieformulier in te vullen.

De prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 zal naar verwachting tijdens een feestelijke avond in juni plaatsvinden.

DEEL DIT BERICHT