Project ‘Kolhorn Toen en Nu’ van start

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vanuit Museum De Turfschuur in Kolhorn is een uniek initiatief van start gegaan om het fotografisch verleden van Kolhorn opnieuw tot leven te brengen .

Elke 14 dagen zullen vier foto’s van Kolhorn van voor 1950 gepubliceerd worden op de Facebook pagina ‘Kolhorn Toen en Nu’. Fotografen wordt gevraagd om de best lijkende foto te maken van dezelfde locatie zoals die nu is.

In totaal worden 40 foto’s aangeboden om te herfotograferen. Van de geselecteerde foto’s van toen en nu zal een boekje samengesteld worden. 

Aad de Booy, bedenker van het project en tevens secretaris van het museum, laat weten dat men dankzij de subsidie vanhet  Prins Bernhard Cultuurfonds het project kan realiseren. 

De actieve betrokkenheid van deelnemers aan het project was voor het Prins Bernhard Cultuurfonds reden om de subsidie van een paar duizend euro toe te kennen 

Verwacht wordt dat het project in september wordt afgesloten. Ook komt er nog een tentoonstelling met de foto’s in de Turfschuur en mogelijk in de Laurenskerk.

meer om te ontdekken

Het Zijvestival – Passie voor muziek

Het Zijvestival is een tweejaarlijks muziekfestival in ’t Veld, voor en door inwoners van ’t Veld, Zijdewind en omstreken. Het uitgangspunt is dat iedereen die

Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

Ontdek het plezier van samen muziek maken! Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samenmuziek maken je geweldig?

Scroll naar top