Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

2 februari 2021

Project ‘Kolhorn Toen en Nu’ van start

Vanuit Museum De Turfschuur in Kolhorn is een uniek initiatief van start gegaan om het fotografisch verleden van Kolhorn opnieuw tot leven te brengen .

Elke 14 dagen zullen vier foto’s van Kolhorn van voor 1950 gepubliceerd worden op de Facebook pagina ‘Kolhorn Toen en Nu’. Fotografen wordt gevraagd om de best lijkende foto te maken van dezelfde locatie zoals die nu is.

In totaal worden 40 foto’s aangeboden om te herfotograferen. Van de geselecteerde foto’s van toen en nu zal een boekje samengesteld worden. 

Aad de Booy, bedenker van het project en tevens secretaris van het museum, laat weten dat men dankzij de subsidie vanhet  Prins Bernhard Cultuurfonds het project kan realiseren. 

De actieve betrokkenheid van deelnemers aan het project was voor het Prins Bernhard Cultuurfonds reden om de subsidie van een paar duizend euro toe te kennen 

Verwacht wordt dat het project in september wordt afgesloten. Ook komt er nog een tentoonstelling met de foto’s in de Turfschuur en mogelijk in de Laurenskerk.

DEEL DIT BERICHT