Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

16 februari 2023

Publiek enthousiast over voorstelling Dirk Breed

HARINGHUIZEN – De multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ is enthousiast ontvangen door het publiek in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. De voorstelling begon met een animatie op twee wanden van de kerk en de muziek van een eigen compositie van saxofonist Victor Posch. Hierna werd het openingslied ‘Boer op zijn laatste ronde’, eveneens een compositie van Posch, door hem gezongen terwijl hij zich begeleide op piano.

Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold nam de tekst over van het laatste refrein en nam vervolgens het publiek mee op een audio visuele reis door het werk van de schilder Dirk Breed. Bredewold ging dieper in op de kleurgebruik, stijl, de leifde voor het polderlandschap en de ontwikkelingen van de eenzame schilder uit het toenmalige vissersdorp Kolhorn. De belichting van de kerk, verzorgd door Tim Klijn, zorgde voor een warme sfeer. Soms fraai overlappend met de foto’s en videobeelden verzorgd door Joop Luten.

Het werd een interactief spektakel waarbij het publiek geboeid bleef luisteren naar het verhaal van Bredewold ondersteund door de projectie van grote beelden en improvisaties van Victor Posch.

Verder was er een verrassing voor de bezoekers. Rutger Jan Bredewold had een fraai vormgegeven boekje gemaakt over de voorstelling en Dirk Breed. Een uniek exemplaar. Het ligt in de bedoeling om bij elk van de toekomstige voorstellingen van het project Spiegels in Beeld een boekje uit te geven.

Spiegels in Beeld is een productie van de Stichting Cultuur in de Noordkop. Deze Stichting heeft van KCARS en Hollands Kroonse Uitdaging een eenmalige start subsidie gekregen. De volgende voorstelling zal gaan over Sam Middleton, een kunstschilder die lange tijd in Schagen heeft gewoond.

DEEL DIT BERICHT