Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

2 maart 2021

Selectie genomineerden Cultuurprijs Hollands Kroon van start

Tot 1 maart konden de inwoners van Hollands Kroon hun genomineerden voor de Cultuurrprijs 2021 indienen. Daar is goed van gebruik gemaakt. In totaal kwamen er 22 geldige aanmeldingen binnen. In een enkel geval werd een genomineerde door meerdere personen voorgedragen.

Het bestuur van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) gaat medio maart vanuit deze 22 ingediende nominaties er vijf selecteren die doorgaan naar de volgende ronde. Er moet sprake zijn van een prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor de gemeente en waarbij er een verbinding is met de gemeente Hollands Kroon. De persoon/instelling moet een aantoonbare staat van verdienste hebben.

In april zullen de inwoners van Hollands Kroon dan op één van de vijf kandidaten hun stem kunnen uitbrengen online of per post. Volgens het reglement gaat een vakjury in mei de uiteindelijke winnaar kiezen waarbij de stem van de inwoners voor een derde meetelt.

DEEL DIT BERICHT