Subsidie duurzaam benutten monumenten verlengd

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Veel eigenaren van historische gebouwen maken gebruik van de subsidieregeling ‘Onderzoeken duurzaam benutten monumenten’. De provincie heeft daarom besloten om meer subsidie beschikbaar te stellen.

De provincie Noord-Holland wil eigenaren van monumenten stimuleren om haalbaarheidsonderzoeken te doen naar herbestemming of verduurzaming van hun pand. De onderzoeken geven meer inzicht in de mogelijkheden die er zijn om een gebouw een duurzame toekomst te geven. Hierdoor wordt leegstand voorkomen en het behoud, de publiekstoegankelijkheid en de duurzaamheid van monumenten verbeterd.

In 2020 was de hoogte van de subsidie vastgesteld op € 75.000,-. Dat bedrag is nu verdubbeld, waardoor er € 150.000,- beschikbaar is.

De regeling staat nog open tot en met 1 november 2020. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor meer informatie klik hier.

meer om te ontdekken

Cultuur Platform vergaderde weer fysiek

Het bestuur van het Cultuur Platform Hollands Kroon (CPHK) vergaderde gisterenavond weer voor het eerst fysiek in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Uiteraard op 1.5 meter

Scroll naar top