Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

27 maart 2023

Theaterspektakel Sam Middleton

HARINGHUIZEN – Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold vertelt over de inhoud van spectaculaire multimedia theater voorstelling over schilder Sam Middleton, een grootheid in de beeldende kunst. Sam Middleton heeft tot aan zijn dood in Schagen gewoond en gewerkt. Hij is misschien in Nederland wat minder bekend. Sam was in Schagen meer bekend omdat hij hier woonde en gewerkt heeft. Hij is een hele grote naam in het abstract expressionisme en hij geeft samengewerkt met alle grote namen. Hij wordt in een adem genoemd in Amerika met Willem de Koning.

Rutger Jan vindt het fantastisch dat er zo veel werk van Middleton in onze omgeving aanwezig is. En dat willen de makers van de voorstelling ‘Sam Middleton, spiegel in beeld’ met de toeschouwers delen. Victor Posch, componist en jazz musicus heeft prachtige muziek geschreven die daar bij past. Sam werd geinspireerd door de jazz en luisterde ook graag naar Bach. Er wordt gezongen en gespeeld op piano, orgel en saxofoon. En alles wordt ondersteund met videobeelden op twee grote wanden in de Willibrorduskerk in Haringhuisen. Kaarten 18 euro per persoon inclusief koffie/thee bij binnenkomst kan men bestellen op www.spiegelsinbeeld.nl. De voorstelling is op zondag 2 april en begint om 15.30. De Stichting Cultuur in Noordkop ontving startsubsidie voor het project ‘Spiegels in Beeld’ van Hollands Kroonse Uitdaging en KCARS uit Schagen.

DEEL DIT BERICHT