Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

12 mei 2023

TUSSEN ZOET EN ZOUT – OPEN CALL

Deze zomer organiseert Studio 1931 voor de tweede keer een Artist in Residence projectweek getiteld ‘TUSSEN ZOET EN ZOUT” van 29 augustus-2 september.

Een week lang werken met meerdere kunstenaars aan een eigen of gezamenlijk project is het uitgangspunt. Dat kan vanuit de eigen discipline, een nieuwe invalshoek, maar wellicht biedt het mogelijkheden voor een uitstap naar een ander materiaal of thema. Hoe dan ook een week experimenteren!

Omdat de beste werken ontstaan wanneer er ruimte is, is er geen vol en vast programma en wordt er gekeken wat de week de deelnemers brengt. Er wordt gestart met wadlopen in de achtertuin en het lijkt de organisatoren ook een uitgelezen kans om een keer Raku te stoken.

De locatie is de oude basisschool uit 1931, in Den Oever, aan de voet van de Afsluitdijk. Het is een fijn en karakteristiek gebouw, omgedoopt tot Studio1931. De verbouwing vordert gestaag en het gastenverblijf en gastatelier zijn bijna af.

De Artist in Residency Week bestaat uit 5 dagen werken en wordt afgesloten met een slotpresentatie en feestje op locatie, waarbij vrienden en familie van harte welkom zijn. De presentatie met het gemaakte ‘TUSSEN ZOET EN ZOUT’ werk is ook nog een week later tijdens de nationale Open Monumentendag te zien.

Voor meer informatie ga naar www.studio1931.nl

DEEL DIT BERICHT