Uitreiking Cultuurprijs Hollands Kroon op woensdag 2 juni

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De vakjury van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021 heeft deze week haar besluitvormende vergadering gehad over de winnaar van de Cultuurprijs. Woensdag 2 juni wordt ’s avonds de winnaar van Cultuurprijs bekend gemaakt op de buiten patio van Cultuurhuis ‘De Kolk’ in Lutjewinkel. De vijf genomineerden (Wilma Beers, Petra Rotgans, Elly Doolaard, Bloemencorso Winkel en Stichting Cultuur binnen de Dijken) zullen daarbij aanwezig.

De vakjury heeft tweemaal vergaderd. In de tweede vergadering is ook de uitkomst van de onlineverkiezing door inwoners van Hollands Kroon meegewogen overeenkomstig het reglement. In totaal zijn er 950 geldige stemmen bij de onlineverkiezing door de inwoners uitgebracht. “Een heel mooi resultaat. Het bewijst dat het idee om waardering uit te spreken voor spelers in het amateur culturele veld aanspreekt” laat Joop Luten, voorzitter van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) weten.

Ton van de Winden, voorzitter werkgroep Cultuurprijs CPHK, zal op de feestelijk bijeenkomst het hoe en waarom van de Cultuurprijs toelichten. Hierna zal Lia Rienks, voorzitter van de vakjury het juryrapport toelichten en de winnaar bekend maken. Wethouder Theo Meskers zal de prijs van € 5000,– overhandigen.De bijeenkomst is vanwege corona beperkende maatregelen alleen toegankelijk voor een beperkt aantal genodigden en zal buiten plaatsvinden.

meer om te ontdekken

Culturele promotiedag in Wieringerwaard

Dorpshuis De Oude School aan de Populierenlaan in Wieringerwaard vormt zaterdag 11 september het decor van een Culturele- en Verenigings Promotiedag. Tijdens deze dag laten

Scroll naar top