Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

25 september 2023

Uniek concert bij Afsluitdijk – Flarden2025

DEN OEVER – Een orkest van Noordhollandse en Friese muzikanten speelden een uniek concert op het haventerrein in Den Oever in het kader van de muziekbeweging Flarden 2025. Later werd bij het Wadden Center op Kornwerderzand het concert nogmaals gegeven. In Den Oever waren ruim 150 bezoekers die in zon en wind naar een enthousiast orkest luisterden op een bijzondere locatie.

Met deze unieke concerten wil Stichting Flarden2025 laten zien dat de Afsluitdijk een prachtig podium voor cultuur en in het bijzonder muziek is. De ultieme wens van Flarden 2025 is om met orkesten uit heel Nederland de gerenoveerde Afsluitdijk te openen.

Met dit concert bood de stichting het publiek alvast een vleugje Flarden2025 aldus Annewiep Bloemen initiatiefneemster samen met dirigent Guus Pieksma van Flarden2025.

Filmcomponist Bob Zimmerman schreef voor Flarden2025 de soundtrack Dijken van Dijken! Deze ging in première in Den Oever. De bladmuziek van Dijken van Dijken! wordt eind dit jaar verspreid onder alle orkesten in Nederland.

DEEL DIT BERICHT