Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

3 mei 2023

Vertel je verhaal over het dijkmagazijn

In september 2023 lanceert Culture Matters het project ‘Het Pratende Huis’ dat het watererfgoed weer laat spreken. Letterlijk. Het dijkmagazijn in Wieringerwerf heeft namelijk alles gezien en alles gehoord. Het heeft de aanleg van de Wieringermeerpolder meegemaakt, het optimisme van de nieuwkomers in de polder, de oorlog, de inundatie van het gebied door de Duitsers in april ‘45,  de wederopbouwperiode tot en met de actuele transitieopgaven waarbij water een cruciale rol speelt. 

Zwijgzaam zoals het daar op de dijk staat, spreekt het eigenlijk al tot je, maar wat nou als het huis écht zou kunnen praten? We willen het magazijn voorzien van een audio-ervaring waarmee plus een 8-delige podcastserie en een podwalk door het omliggende gebied. 

Voor dit project is Culture Matters op zoek naar zoveel mogelijk verhalen over de dijk, het dijkmagazijn én de onderwaterzetting in april 1945. Iedereen is welkom! Iedereen met verhalen, herinneringen, of gewoon interesse in deze onderwerpen en in ons project.

Programma op 6 mei
14.00 Welkom door het Historisch Genootschap Wieringermeerpolder
14.05 Inleiding op het project ‘DIJK’; de herbestemming van 3 dijkmagazijnen door Marlies Buurman (Culture Matters)
14.30 Introductie op het project ‘Het Pratende Huis’ door Jetske van Veen (Culture Matters)
15.00 Verhalen delen, verzamelen
16.00 Koffie, thee en napraat

Praktische informatie
Locatie: Filmzaal in de Cultuurschuur, Wieringerwerf, 6 mei
Reserveren is niet nodig.

DEEL DIT BERICHT