Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

22 januari 2023

Wervelend concert van Nieuw Talent Orkest

KOLHORN – Een wervelend concert werd gegeven door het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon in de Laurenskerk in Kolhorn. Een enthousiast publiek, een gedreven dirigent, tevreden muziekverenigingen en een trotse wethouder.

Aan een mooier resultaat kan dirigent Guus Pieksma, één van de initiatiefnemers van het Nieuw Talent Orkest, niet gedacht hebben toen hij in oktober 2022 aan de uitdaging begon om volwassenen muziek te laten gaan spelen. Samen met Annewiep Bloem willen ze 400 orkesten bij de opening van de gerenoveerde Afsluitdijk laten spelen.

In samenwerking met zeven muziekverenigingen uit Hollands Kroon en contacten met onder meer Hollands Kroonse Uitdaging en Cultuurplatform lukte om 30 volwassenen te werven en muziek te gaan maken in totaal tien bijeenkomsten. Ervaren muzikanten uit de verenigingen hielpen mee. Het concert in de Laurenskerk was de afsluiting van het project.

Guus Pieksma nam op amusante wijze het publiek mee op het leertraject dat de muzikanten hadden doorlopen. Uiteindelijk gaan 25 nieuwe muzikanten door naar het samen spelen orkest en wellicht worden ze daarna lid van een vereniging. Onder luid applaus liet het publiek de waardering blijken voor muzikale prestatie.

DEEL DIT BERICHT