Concert Erik Vaarzon Morel

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wilt U een ode bijwonen aan de Spaanse gitaar? Dan heeft U die kans aanstaande zondag 16 februari in de Lucaskerk in Winkel. Daar geeft de flamenco-gitarist Erik Vaarzon Morel zijn ode aan de Spaanse gitaar.

Eric Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Op negentienjarige leeftijd vertrok hij naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte.

In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en Route door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Met zijn eigen band Chanela vestigde hij zijn naam als flamenco-gitarist.

Voor de ogen en oren van zijn publiek gaat Eric de uitdaging aan om op vijf gitaren tegelijk te gaan spelen, waaronder de Picasso-gitaar, die hij bouwde tijdens het televisieprogramma De Nieuwe Stradivarius bij AVRO/TROS vorig jaar. Eric vertelt anekdotes over deze bijzondere gitaren. Aan alle gitaren kleeft een mooi verhaal. Zoals de befaamde Gerundino, zijn oude Stradivarius en eerste liefde, die ooit bespeeld werd door Paco Peña.

Aanvang is 20:00. Locatie: Lucaskerk, Dorpsstraat 77, Winkel. Toegansgprijs €20,-

meer om te ontdekken

6e Open Cultuur Podium uitzending

De live uitzending van het 6e Open Cultuur Podium Hollands Kroon op zondag 25 oktober was weer een succes. Bijna 200 kijkers hebben tot nu

Netwerkmiddag Muziek&Onderwijs uitgesteld

De werkgroep Muziek&Onderwijs van het Cultuurplatform heeft de geplande netwerkmiddag van aanstaande maandag 25 oktober over inventarisatie aktiviteiten muziekverenigingen Holland Kroon voor alle scholen uitgesteld.

Scroll naar top