Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

cphk

2022

Deelnemers

Er gebeurt heel veel op gebied van cultuur in Hollands Kroon! Hier vindt u alle culturele organisaties en kunstenaars in uw omgeving. U kunt filteren op cluster.

De verschillende clusters zijn:
* Beeldende en schrijvende kunst (schilderen, illustreren, beeldhouwen, fotografie, grafische vormgeving, poëzie, proza, bloggen, enz.)
* Muziek (orkesten, bands, koren, muzikanten, muziekles, zangles, enz.)
* Cultureel erfgoed (musea, monumenten, historische verenigingen, enz.)
* Podiumkunsten (toneel, musical, dans, vertelkunst, enz.)
* Festivals, evenementen en culturele instellingen (muziek- en/of kunstfestivals, culturele evenementen en overige culturele instellingen.)

DEELNEMER

Haringhuizen
Beeldend kunstenaar

DEELNEMER

Den Oever
Harmonieorkest met een gevarieerd repertoire, met opleidingsorkest voor leerlingen die in opleiding zijn bij een van de verschillende muziekdocenten die het orkest biedt.

DEELNEMER

Oude Niedorp
Toneelvereniging Molière uit Oude Niedorp is een amateurtoneelvereniging met een lange geschiedenis. In 1999 is de vereniging heropgericht en sindsdien is er met groot enthousiasme door een wisselende cast en crew, met vaste kern, een heel divers repertoire over het voetlicht gebracht. De spelers van Molière proberen zich zichzelf steeds uit te dagen en het publiek te verrassen met eigentijdse voorstellingen, waarin humor niet geschuwd wordt!

DEELNEMER

Middenmeer
SoundXperience is en jong bedrijf dat zich heeft toegespitst in het verzorgen van geluidstechniek voor concerten van o.a. koren, HaFaBra-verenigingen en bigbands.

DEELNEMER

Nieuwe Niedorp
Wil jij graag piano leren spelen? Meld je dan aan voor een proefles bij Pianoles Niedorp.

DEELNEMER

Wieringerwerf
Tentoonstellen van handgemaakte antroposofische poppen en de verhalen erbij. Iedere eerste zaterdag van de maand geopend, gratis entree.

DEELNEMER

Slootdorp
Hét Projectkoor is een gelegenheidskoor van enthousiaste deelnemers, dat elke twee jaar een bijzonder concert verzorgt, onder leiding van dirigent Arwin Kluft.

DEELNEMER

Winkel
Toneelgroep Contact uit Winkel speelt haar voorstellingen op locatie. Ieder jaar wordt een nieuwe plek gevonden die tot de verbeelding spreekt. Een plek waar je anders niet zo snel komt en waar je eigenlijk ook geen theatervoorstelling verwacht.

DEELNEMER

’t Veld 
De organisatie stimuleert muziek maken door de gemeenschap, en ondersteunt daardoor organisaties in de gemeenschap.

DEELNEMER

Oosterland
Cultuurcentrum sinds 1969 | Broedplaats | Romaanse vestingkerk uit 1120 | Podium voor kunst cultuur performance muziek verhalen en experimenten | Welkom!

DEELNEMER

Den Oever
De Noeverse Bietbent is een muziekvereniging, die muziek uit de jaren zestig en zeventig speelt. De groep bestaat uit vijf leden: Joost Keijzer, Henk Cornelissen, Siem Buis, Andries Roossien en Henk de Schipper. De leden zijn afkomstig van Wieringen en uit de Wieringermeer.
Cultuureducatie, Spelen met muziek, Muziek voor kleuters, culturele projecten en diverse activiteiten met klankschalen.

DEELNEMER

Winkel
Stichting Bloemencorso Winkel organiseerd het jaarlijkse Dahliacorso waarin ca. 25 corsowagens rijden voorzien van dahlia’s. De wagens komen bij je langsrijden, zijn voorzien van figuratie en daarnaast lopen er in de optocht muziekkorpsen mee.

DEELNEMER

Wieringerwerf
Fotoclub Het Derde Oog is een vereniging voor vrijetijdsfotografen. Naast thema-avonden zijn er educatieve avonden en activiteiten, zoals uitstapjes. Het bespreken van foto’s krijgt veel aandacht binnen de club.

DEELNEMER

Middenmeer
Voor originele, verrassende, kleurrijke, creatieve workshops Powertex en Mixed Media.

DEELNEMER

Lutjewinkel
Cultuurhuis de Kolk biedt ruimte aan verenigingen, stichtingen, startende ondernemers, kunstenaars, flexwerkers, sociale en culturele activiteiten voor een breed publiek, en is een ontmoetingsplek. Eigen parkeerplaats en rolstoelvriendelijk.
Laad meer