Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

cphk

2022

Deelnemers

Er gebeurt heel veel op gebied van cultuur in Hollands Kroon! Hier vindt u alle culturele organisaties en kunstenaars in uw omgeving. U kunt filteren op cluster.

De verschillende clusters zijn:
* Beeldende en schrijvende kunst (schilderen, illustreren, beeldhouwen, fotografie, grafische vormgeving, poëzie, proza, bloggen, enz.)
* Muziek (orkesten, bands, koren, muzikanten, muziekles, zangles, enz.)
* Cultureel erfgoed (musea, monumenten, historische verenigingen, enz.)
* Podiumkunsten (toneel, musical, dans, vertelkunst, enz.)
* Festivals, evenementen en culturele instellingen (muziek- en/of kunstfestivals, culturele evenementen en overige culturele instellingen.)

DEELNEMER

Wieringerwerf
Het sociaal-culturele hart van de Wieringermeer

DEELNEMER

Anna Paulowna
Toonaangevende beeldhouwwinkel in Nederland. De plek voor cursussen of een werkplek te huur in ons Atelier.

DEELNEMER

Breezand/Anna Paulowna
Breez’ Harmony is de muziekvereniging van Breezand en Anna Paulowna.

DEELNEMER

Wieringerwaard
Gezellig zangkoor voor jong en oud. Met een repertoire van van oude klassiekers tot aan de moderne muziekstukken van: Elton John, Mozart, Queen, Adèle en vele anderen. Regelmatig verzorgen wij optredens, zowel eigen concerten of als bezoekend koor: Ook bij u kunnen wij een gezellig en muzikaal optreden verzorgen.

DEELNEMER

Nieuwe Niedorp
Niedorps fanfare is een 70-jarig jong fanfareorkest uit Nieuwe Niedorp. Het is geen traditioneel fanfareorkest, we spelen werkelijk alle muziekstijlen, en ook de jeugd wordt op zijn wenken bediend.

DEELNEMER

Nieuwe Niedorp
Wij voeren 1x per jaar een toneelstuk op en met alles wat daar bij komt kijken. Tevens verhuren wij ons (bij beschikbaarheid) aan evenementen.

DEELNEMER

Hippolytushoef
Het Cantatekoor is een projectkoor voor geoefende zangers. Jaarlijks zingen wij barokmuziek van Bach e.a. componisten in de Hippolytuskerk. Begeleid door het Barokensemble Eik en Linde. Onder leiding van onze enthousiaste dirigente Ellen Verburgt.

DEELNEMER

Wieringerwerf
Josje geeft iedere 1e en 3e woensdagavond van de maand een workshop “hoe leer je verhalen vertellen”. Dit is voor een deel theorie, improvisatie en zelf na een voorbereiding thuis rond een bepaald thema: voor de groep je verhaal vertellen, echt gebeurd of gefantaseerd.

DEELNEMER

Anna Paulowna
Zangkoor, wat als repertoire shanty’s, werkliederen en folk muziek heeft in zowel het Nederlands als in het Engels. Wekelijks repeteren wij op woensdagavond in de Keesschuur.

DEELNEMER

Nieuwe Niedorp
Wil jij graag piano leren spelen? Meld je dan aan voor een proefles bij Pianoles Niedorp.

DEELNEMER

’t Veld, Zijdewind, Waarland
Fanfare Samen Voorwaarts uit ’t Veld – Zijdewind – Waarland. De fanfare verzorgt door het jaar heen diverse concerten, serenades en loopt mee met optochten.
Stichting beheert Cultureel erfgoed in de vorm van het gebouw van het Witte Kerkje te Wieringerwaard. De stichting heeft tot doel het zelf- of doen- organiseren van activiteiten op maatschappelijk, levensbeschouwelijk, recreatief en cultureel gebied.

DEELNEMER

Hippolytushoef
Plezier, enthousiasme en originaliteit, zijn de bindende factoren in dit prima op elkaar ingespeelde en zeer ervaren orkest (2023 40 jaar!). Jaarlijks worden vele optredens met succes afgeleverd waarbij niet alleen de dixieland maar ook diverse ander stijlen.

DEELNEMER

Anna Paulowna
Schilderlessen, workshops, kleurrijk, spiritueel, experimenteren, samen, begeleiden, verrassen, schilderijen

DEELNEMER

Hippolytushoef
Mijn naam is Dina, ik ben zangeres, schrijfster en producente. Ik ben onlangs komen wonen in Hippolytushoef. Samen met mijn partner heb ik in de achtertuin een kas gebouwd, met het uitzicht op de weilanden. Ik ben momenteel bezig om van de kas een podium te maken en middels live-stream verschillende artiesten, dichters en schrijvers uit te nodigen.

DEELNEMER

Kolhorn
Wij zijn een club van c.a. 18 personen die om de week op woensdag schilderen, onder begeleiding van een ervaren kunstenaar/docent, in de Laurenskerk te Kolhorn. Elke twee jaar organiseren we een expositie met werk van die afgelopen 2 jaar.
Laad meer