Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

cphk

2022

Deelnemers

Er gebeurt heel veel op gebied van cultuur in Hollands Kroon! Hier vindt u alle culturele organisaties en kunstenaars in uw omgeving. U kunt filteren op cluster.

De verschillende clusters zijn:
* Beeldende en schrijvende kunst (schilderen, illustreren, beeldhouwen, fotografie, grafische vormgeving, poëzie, proza, bloggen, enz.)
* Muziek (orkesten, bands, koren, muzikanten, muziekles, zangles, enz.)
* Cultureel erfgoed (musea, monumenten, historische verenigingen, enz.)
* Podiumkunsten (toneel, musical, dans, vertelkunst, enz.)
* Festivals, evenementen en culturele instellingen (muziek- en/of kunstfestivals, culturele evenementen en overige culturele instellingen.)

DEELNEMER

Winkel
Stichting Bloemencorso Winkel organiseerd het jaarlijkse Dahliacorso waarin ca. 25 corsowagens rijden voorzien van dahlia’s. De wagens komen bij je langsrijden, zijn voorzien van figuratie en daarnaast lopen er in de optocht muziekkorpsen mee.

DEELNEMER

Anna Paulowna
De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen.
Stichting beheert Cultureel erfgoed in de vorm van het gebouw van het Witte Kerkje te Wieringerwaard. De stichting heeft tot doel het zelf- of doen- organiseren van activiteiten op maatschappelijk, levensbeschouwelijk, recreatief en cultureel gebied.

DEELNEMER

Oosterland
In mijn atelier bij het huis werk ik voornamelijk met grote stukken hout, soms ook in combinatie met steen. Daarnaast maak ik teksten in hout: handmatig met hamer en beitel. Op dinsdag- en woensdagavond geef ik beeldhouwles in mijn atelier.

DEELNEMER

Wieringerwerf
Muziekvereniging Creona leidt leerlingen op om te spelen in de fanfare en malletband. En repeteert wekelijks om concerten en optredens te verzorgen in de breedste zin van het woord.

DEELNEMER

Den Oever
Het Vikingschip is een sociaal cultureel centrum en theater. Het biedt onderdak aan vele verenigingen en stichtingen en biedt een keur aan mogelijkheden voor het huren van een ruimte of zaal. Het podium in de grote zaal geeft verenigingen en theatergezelschappen een plek waar hun prestaties op een prachtige manier worden uitgelicht.

DEELNEMER

Den Oever
In mijn beelden van brons, staal en hout vormen natuurlijke motieven en natuurfenomenen het uitgangspunt. Natuurlijke ruimte en het licht zijn mijn onderwerpen in grote en kleinere olieverfdoeken.

DEELNEMER

Hippolytushoef
Plezier, enthousiasme en originaliteit, zijn de bindende factoren in dit prima op elkaar ingespeelde en zeer ervaren orkest (2023 40 jaar!). Jaarlijks worden vele optredens met succes afgeleverd waarbij niet alleen de dixieland maar ook diverse ander stijlen.
Wij zijn een vereniging die de sinterklaasintocht organiseert voor Slootdorp, ook organiseren we af en toe een bingo en de kerstboomverbranding.
In ons museum ‘de Turfschuur’ kunt u van alles zien en beleven over de strijd van de provinciale en plaatselijke bevolking om het hoofd letterlijk en figuurlijk boven water te houden. We zijn open van begin mei tot eind september. Bekijk onze website voor huidige openingstijden.

DEELNEMER

Breezand
Encore! is een modern klassiek koor dat onderdeel is van de St Jankerk in Breezand. Het is een 4-stemmig gemengd klassiek getint koor, dat uit ongeveer 55 enthousiaste leden bestaat en zowel in de kerk als ook bij gelegenheid erbuiten optreedt.

DEELNEMER

Anna Paulowna
KoorBisNis is een koor bestaande uit ongeveer 60 zingende leden en een combo en wordt gedirigeerd door Gaby de Goede. Het repertoire is zeer gevarieerd, van pop tot klassiek. Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de voormalig Hervormde Kerk aan de Molenvaart in Anna Paulowna.
Laad meer