Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

Een orkest van Noordhollandse en Friese muzikanten speelden een uniek concert op het haventerrein in Den Oever in het kader van de muziekbeweging Flarden 2025. Later werd bij het Wadden Center op Kornwerderzand het concert nogmaals gegeven. In Den Oever waren ruim 150 bezoekers die in zon en wind naar een enthousiast orkest luisterden op een bijzondere locatie.
De Biënnale expositie van Kunstkring MEERKunst wordt op 6 oktober geopend door wethouder Robert Leever van Economie, Brede Welvaart en Cultuur van Hollands Kroon.

NIEUWS

12 september 2023
Op zaterdag 16 september en zondag 17 september is het Oogst festival bij Johanna’s Bos, het hoogtepunt van een jaar vol bloei en groei. Het is tijd om vruchten te plukken, terwijl ondertussen genoten kan worden van poezie en theater.
Op zondagmiddag 24 september speelt een groot orkest, bestaande uit ruim 80 Noordhollandse en Friese muzikanten, op het haventerrein in Den Oever (13.30 – 14.30 uur) en bij het Wadden Center op Kornwerderzand (16.00 – 17.00 uur). Met deze unieke concerten wil Stichting Flarden2025 laten zien dat de Afsluitdijk een prachtig podium voor cultuur en in het bijzonder muziek is.
De Laurenskerk te Kolhorn doet 9 en 10 september volop mee aan de landelijke Open Monumentendagen en geeft aan het thema ‘Levend Erfgoed’ inhoud door speciaal aandacht te schenken aan het Bijbelboek Hooglied waarin de liefde centraal staat.
Ieder jaar verstrekt het Noord-Hollands archief een opdracht aan een fotograaf om een reportage te maken voor de beeldcollectie Provinciale Atlas die het Noord-Hollands Archief voor de provincie Noord-Holland beheert. Dit jaar brengt documentair fotograaf Jeroen Toirkens het thema ‘Leven met het water’ in beeld.
WIERINGEN – In 2024 is het honderd jaar geleden dat de Amsteldiepdijk geopend werd, waarmee een einde kwam aan het eiland Wieringen. In het kader hiervan gaat Cultuur binnen de Dijken een “erfgoedfestival” opzetten. Uitvoering 13 en 14 april 2024.

NIEUWS

20 augustus 2023
Haringhuizen vierde het 900 jarig bestaan met een mooi overzicht van prenten, schilderen en foto’s in de St. Willibrorduskerk. De eerste tekening die de samenstellers tegenkwamen, komt uit 1706.

NIEUWS

20 augustus 2023
Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement in de negen kernen van de voormalige gemeente Niedorp. Men kon op vele locaties, verspreid over de deelnemende dorpen, kennismaken met alle deelnemers en/of exposanten.

NIEUWS

19 augustus 2023
– “Waar ik erg van genoten heb, is om mijn kleinkinderen te schilderen. Dat geeft emotie.” vertelt Betsy Lont in de 5e aflevering van de kunstserie ‘Meer Kunst met Vrouwen’. Het is makkelijker omdat ze haar kleinkinderen kent.

NIEUWS

14 augustus 2023
“Kunst loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het heerlijk om lekker te schilderen en nergens verder aan te denken” vertelt Ria Versluis in deze 4e aflevering van de kunstserie ‘Meer Kunst met Vrouwen’. Ria begon al vroeg met tekenen en heeft veel cursussen gevolgd. En een opleiding textiele werkvormen en kunstgeschiedenis aan het ROC.
De kindertheater workshop in de yurt, recent geplaatst op de culturele buitenplaats het Johanna’s Bos, was een succes. Na anderhalf uur repeteren toonden elf kinderen van 4-12 jaar enthousiast hun talenten in het sprookje Sneeuwwitje voor het publiek van ouders en familie.

NIEUWS

7 augustus 2023
“Ik ben heel divers. Ik vind heel veel stijlen leuk. En ik hou ook wel van experimenteren”. Zo omschrijft Afra Koopman haarzelf als het gaat om maken van kunst. Afra heeft altijd een voorliefde voor tekenen en schilderen gehad. Ze begint met schilderen en aquarelleren bij de Blauwe Schuit in Hoorn.

NIEUWS

4 augustus 2023
Onder de titel ‘Kunst uit de Kelder’ is er in de zomer een wisseltentoonstelling te zien in het Genootschapshuis in de Cultuurschuis op elke zaterdagmiddag van 14-17 uur. Elke maand is er nieuw werk te zien. Het is een bonte verzameling van schilderijen van amateur- en professionele kunstenaars uit de polder.

NIEUWS

4 augustus 2023
Na succesvolle expositie in de Grote Kerk, Schagen, ter ere van het 20 jarig jubileum van de Schagense Fotoclub FotoMorgana, gaat deze fotoclub nu nog een keer het mooiste werk laten zien bij “Nazomeren in Niedorp”. Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement.