Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

Op zaterdag 28 januari 2023 komt er een themamiddag waar het aanvragen van subsidies centraal staat. De middag begint om 14.00u in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en zal duren tot 17.00u. Het volledige programma volgt op een later tijdstip. Meld je alvast aan voor de themadag via info@cphk.nl

NIEUWS

3 december 2022
De Kas, gestart als intieme ruimte voor kleinschalige concerten gaat haar activiteiten uitbreiden. Dina Popma, initiatiefnemer van De Kas gaat naast het organiseren van concerten ook steeds vaker workshops, lezingen en bijeenkomsten aanbieden.
Robert Leever (Wethouder voor Cultuur Hollands Kroon), Joop Luten (voorzitter Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK)) en Ton van der Winden (co-voorzitter CPHK) hebben een inspirerend eerste overleg gehad. Er werd gesproken over de bereikte resultaten van het CPHK, het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het CPHK bij het culturele veld.

NIEUWS

1 december 2022
“Het beeld ‘Vikingschip’ van Hans Blank is ruig en tegelijkertijd heel fragiel omdat er allerlei details inzitten. Het is eigenlijk jammer dat het beeld zo weinig aandacht van kijkers krijgt door de locatie” merkt beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen op.

NIEUWS

26 november 2022
De bibliotheek in Nieuwe Niedorp krijgt tijdelijk een andere plek, totdat ze in het voorjaar kan verhuizen naar een nieuw onderkomen. Boekenliefhebbers kunnen voorlopig terecht bij de bieb in de voormalige rk-basisschool aan de Ooievaarsweg 4. In de week van 5 t/m 11 december is de bibliotheek gesloten om te kunnen verhuizen

NIEUWS

25 november 2022
Den Oever – “Oh wat is dit leuk” riep een leerlinge uit groep 5 van één van de basisscholen in Den Oever enthousiast toen ze trompet speelde bij de start van het project ‘Muziek in de Klas”. Leerlingen van basisscholen t Span en de Branding in Den Oever krijgen gedurende vier weken muziekles van vakdocenten. Ook het harmonieorkest Apollo uitDen Oever draagt haar steentje bij aan het project.

NIEUWS

24 november 2022
Zaterdag 26 november zal Harmonieorkest Apollo weer een concert verzorgen in het Vikingschip onder leiding van Jeroen Drenth.

NIEUWS

22 november 2022
Inmiddels is al op zes scholen het project ‘Muziek in de Klas’ uitgerold. In het project krijgen leerlingen van groep 5 op de basisschool vier weken muziekonderwijs.
Op zondag 27 november gaat Ekaterina Levental haar muziektheatervoorstelling ‘De Grens’ uitvoeren in de Hippolytuskerk (aanvang 15.30),

NIEUWS

18 november 2022
“Door de afstand tussen de platen komt er diepte in. Het lijkt op een filmzaal” merkt beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen op bij het bekijken van het beeld ‘Cinema’ gemaakt door Theo Mulder.
De werkgroep Canon van Hollands Kroon is hard op weg naar het creëren van de Canon. In opdracht van de gemeente is de werkgroep eind vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van een overzicht van de lokale geschiedenis. Daarin komen de belangrijkste en meest typerende stukjes geschiedenis van onze gemeente aan bod.

NIEUWS

17 november 2022
Op de vergadering van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) in het ‘Kunsthuis Steengoed’ in Anna Paulowna werd het Jaarplan 2022-2023 van CPHK goedgekeurd

NIEUWS

8 november 2022
In aanloop naar Sinterklaas organiseert de Michaelskerk een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar getiteld ‘Wachten op Kado”

NIEUWS

7 november 2022
Op 19 november is het weer zover! Het Dot-event keert na een afwezigheid van 4 jaar eindelijk terug. 

NIEUWS

6 november 2022
Voor alle kinderen in de Wieringermeer en daarbuiten organiseert de Cultuurschuur een drietal workshops. Want is het niet veel leuker om zelf te ontdekken welke hobby je het leukste vind?