Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

28 februari 2024
WIERINGERWERF – Na 15 jaar toeren met “De Meiden van LOS”, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit; in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

NIEUWS

20 februari 2024
Na “De Weg” en “De Grens” komt Ekaterina terug met “Schoppenvrouw” als derde deel van een autobiografisch drieluik. In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma Dora Gorohovskara, met wie ze vroeger haar slaapkamer deelde (maar die ook een tiran was met wie het dagelijks leven een hel kon zijn), en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof.
Zangeres DINA raakt publiek met een Visual Live Concert: “Een meeslepende ervaring, een reis door muziek, geluiden en visuele aspecten, geprojecteerd op de eeuwenoude muren van de St. Willibrorduskerk in Haringhuizen”. Op zondag 25 februari 2024 slaan zangeres DINA uit Hippolytushoef en videograaf Joop Luten van Stichting Cultuur in de Noordkop de handen ineen voor een bijzondere samenwerking in de historische St. Willibrorduskerk in Haringhuizen.

NIEUWS

13 februari 2024
Op zaterdag 24 februari 2024 is er weer een workshop verhalen vertellen. Op die dag gaan we aan de slag met improviseren; we onderzoeken welke verhalen het beste bij jou passen.
In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar die enorme liefhebbers zijn van zijn muziek vieren dat al met muziekfeestje ‘Forever Clapton’ op 17 februari februari in de Cultuurschuur.
Heeft u altijd al eens een kijkje in de keuken van Muziekvereniging  Wieringerwaard willen nemen? Bent u benieuwd naar ons lesaanbod voor dreumesen en peuters of juist naar ons lesaanbod voor kinderen onder of na schooltijd?

NIEUWS

7 februari 2024
HOLLANDS KROON – Op dinsdag 27 februari is er een Netwerkbijeenkomst Evenementen, die plaatsvindt van 18:30 – 21:30 uur in het in het restaurant van Dierenpark Hoenderdaell.
Door talrijke organisaties, stichtingen, individuele kunstenaars en raadsleden werd tijdens een bijeenkomst in de Cultuurschuur volop bijgedragen aan de discussie over een toekomstige nota voor kunst en cultuur in Hollands Kroon.
Op Wieringen wordt op 13 en 14 april 2024 een groots festival georganiseerd ter herdenking van het feit dat het honderd jaar geleden is dat de Amsteldiepdijk, die Wieringen met het vasteland verbindt, geopend is.
DENK MEE OVER DE NIEUWE NOTITIE KUNST & CULTUUR VAN DE GEMEENTE HOLLANDS KROON 2024-2028. Op 23 januari 2024 gaat de gemeente Hollands Kroon in gesprek met de inwoners van Hollands Kroon over ervaringen, ideeën en ambities om input op te halen voor de nieuwe notitie KUNST & CULTUUR.        
De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 24 januari tot en met 3 februari staat bij KopGroep Bibliotheken daarom alles in het teken van voorlezen. In de bibliotheek van Middenmeer kunnen kinderen op dinsdag 30 januari om 14.00 uur komen knutselen bij Voorlezen XL.
Er is binnen het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) een plaats vrij om actief mee te denken en doen als het gaat om cultuur. Het CPHK geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over kunst en cultuur.

NIEUWS

13 december 2023
Dit jaar reist KoorBisNis af naar theater het Vikingschip in Den Oever om daar een sfeervol kerstconcert te verzorgen. Op zaterdagavond 16 december zal het koor haar zeer gevarieerde kerstrepertoire laten horen met nummers als Carol of the Bells, Winter Wonderland en The Little Drummer Boy.
Op zaterdag 16 december presenteert Breez’Harmony een muzikale omlijsting bij het kerstverhaal van de Grinch. Geen standaard concert, maar een muzikale beleving voor jong en oud.
“De ambitie is om in 2024 een kick start te geven met “Het begon in Hollands Kroon” met in ieder geval een heel groot publieksevenement waar iedereen aan kan meedoen in het kader van project 100 jaar ZuiderZeeWerken” vertelt Ellen Klaus, kwartiermaker project 100 jaar ZuiderZeeWerken voor Hollands Kroon.