Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

De Cultuurvisie 2025-2028 Hollands Kroon is unaniem omarmd door de gemeenteraad. Recent heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon de Cultuurvisie 2025-2028 besproken. Alle partijen waren vol lof over de inhoud en plannen opgesteld door de externe adviseur en cultuurexpert Beer Bonenschanker en zijn collega’s vanuit de gemeente.
Stichting Cultuur binnen de Dijken is op zoek naar deelnemers aan het totaaltheaterproject: HERFST. Gedurende twee weken wordt er materiaal verzameld door de deelnemers. Zij geven ook aan wat zij zouden willen spelen en vertellen en of dat door middel van toneel, dans, zang of muziek is.
Op een bijeenkomst in de Cultuurschuur werd de concept nota Kunst en Cultuur in Hollands Kroon voor de periode 2025-2028 gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de culturele sector kregen de gelegenheid om op de inhoud te reageren.
De 88-jarige Trijnie van der Laan, geboren en getogen in Kolhorn, hield een krachtige toespraak bij de opening op 4 mei van de thema-expositie ‘Vrouwen van Kolhorn’. “Er zijn nog altijd vrouwen onderdanig of onderdanig moeten zijn. Deze tentoonstelling komt vrouwen dus toe” sprak Trijnie.

NIEUWS

22 april 2024
Videobeelden, geluidseffecten, dans en koorzang. Het komt allemaal aanbod in de bijzondere voorstelling Mazzel, die zondag 5 mei wordt opgevoerd in de Sint Jan kerk in Breezand. Het is een initiatief van Zinspiratie, dat staat voor inspiratie, creatie en verbinding. Het totaaltheater begint om 15.00 uur. Zangeres Hanneke Bergsma en harmonie-orkest Winnnubst voeren de boventoon in dit spektakel.

NIEUWS

28 februari 2024
WIERINGERWERF – Na 15 jaar toeren met “De Meiden van LOS”, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit; in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

NIEUWS

20 februari 2024
Na “De Weg” en “De Grens” komt Ekaterina terug met “Schoppenvrouw” als derde deel van een autobiografisch drieluik. In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma Dora Gorohovskara, met wie ze vroeger haar slaapkamer deelde (maar die ook een tiran was met wie het dagelijks leven een hel kon zijn), en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof.
Zangeres DINA raakt publiek met een Visual Live Concert: “Een meeslepende ervaring, een reis door muziek, geluiden en visuele aspecten, geprojecteerd op de eeuwenoude muren van de St. Willibrorduskerk in Haringhuizen”. Op zondag 25 februari 2024 slaan zangeres DINA uit Hippolytushoef en videograaf Joop Luten van Stichting Cultuur in de Noordkop de handen ineen voor een bijzondere samenwerking in de historische St. Willibrorduskerk in Haringhuizen.

NIEUWS

13 februari 2024
Op zaterdag 24 februari 2024 is er weer een workshop verhalen vertellen. Op die dag gaan we aan de slag met improviseren; we onderzoeken welke verhalen het beste bij jou passen.
In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar die enorme liefhebbers zijn van zijn muziek vieren dat al met muziekfeestje ‘Forever Clapton’ op 17 februari februari in de Cultuurschuur.
Heeft u altijd al eens een kijkje in de keuken van Muziekvereniging  Wieringerwaard willen nemen? Bent u benieuwd naar ons lesaanbod voor dreumesen en peuters of juist naar ons lesaanbod voor kinderen onder of na schooltijd?

NIEUWS

7 februari 2024
HOLLANDS KROON – Op dinsdag 27 februari is er een Netwerkbijeenkomst Evenementen, die plaatsvindt van 18:30 – 21:30 uur in het in het restaurant van Dierenpark Hoenderdaell.
Door talrijke organisaties, stichtingen, individuele kunstenaars en raadsleden werd tijdens een bijeenkomst in de Cultuurschuur volop bijgedragen aan de discussie over een toekomstige nota voor kunst en cultuur in Hollands Kroon.
Op Wieringen wordt op 13 en 14 april 2024 een groots festival georganiseerd ter herdenking van het feit dat het honderd jaar geleden is dat de Amsteldiepdijk, die Wieringen met het vasteland verbindt, geopend is.
DENK MEE OVER DE NIEUWE NOTITIE KUNST & CULTUUR VAN DE GEMEENTE HOLLANDS KROON 2024-2028. Op 23 januari 2024 gaat de gemeente Hollands Kroon in gesprek met de inwoners van Hollands Kroon over ervaringen, ideeën en ambities om input op te halen voor de nieuwe notitie KUNST & CULTUUR.