Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

Van 22-26 april is er een nieuwe expositie in het kunsthuis ‘Steengoed’. Elke dag open van 10-17 uur. De expositie heeft de titel Passie in de Polder. Het is een geheel nieuwe collectie en als extra een expositie van fotograaf Kenneth Stamp.

NIEUWS

29 maart 2023
Op zaterdagavond 1 april geeft Muziekvereniging Wieringerwaard een concert met als thema ‘ontsnappen’. Ontsnappen aan je huiswerk, het uitlaten van de hond in de regen of misschien wel die saaie baan! Hoe we dat doen? Door een avond muziek te verzorgen
Creona pakt uit met een spetterend voorjaarsconcert! Samen Voorwaarts onder leiding van Lindy Karreman geeft een concert met als thema ’Bloemen’

NIEUWS

27 maart 2023
Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold vertelt over de inhoud van spectaculaire multimedia theater voorstelling over schilder Sam Middleton, een grootheid in de beeldende kunst. Sam Middleton heeft tot aan zijn dood in Schagen gewoond en gewerkt.
n de Laurenskerk in Kolhorn werd door componist Hans van der Heide uit Den Helder de compositie ‘Jubilee overture’ overhandigd. De compositie werd in opdracht gemaakt van het bestuur van de harmonie De Eendracht ter gelegenheid van hun 125 jarig bestaan. De huidige dirigent van De Eendracht André Elders adviseerde de componist uit Den Helder.

NIEUWS

15 maart 2023
Muziek van Gershwin, Saint-Saëns en Smetana; met vier handen op één piano laten Beth & Flo de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater.
– Zondag 12 maart is het eindelijk weer zover. De gezellige rommelmarkt van muziekvereniging Wieringerwaard biedt iedereen de kans om zijn of haar slag te slaan. Leuke koopjes zijn bij deze rommelmarkt altijd te scoren.
De provincie Noord-Holland organiseert een online startbijeenkomst voor twee nieuwe subsidieregelingen van de Provincie Noord-Holland. De bijeenkomst is op donderdagochtend 30 maart van 10.00 tot 11.30 uur.
Tot 15 maart kan elke inwoner van Hollands Kroon een vereniging, stichting of een persoon die zich duidelijk onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur voordragen voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023. De nominatie kan online via de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK).

NIEUWS

16 februari 2023
Het rijke oeuvre van Charles Aznavour wordt bezongen door zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Dirk Overbeek. Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussendoor over zijn leven, zijn strijd om zanger te worde
De multimedia theatervoorstelling ‘Dirk Breed, spiegel in beeld’ is enthousiast ontvangen door het publiek in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. De voorstelling begon met een animatie op twee wanden van de kerk en de muziek van een eigen compositie van saxofonist Victor Posch. Hierna werd het openingslied ‘Boer op zijn laatste ronde’, eveneens een compositie van Posch, door hem gezongen terwijl hij zich begeleide op piano. Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold nam de tekst over van het laatste refrein en nam vervolgens het publiek mee op een audio visuele reis door het werk van de schilder Dirk Breed.
Zaterdagavond 4 maart 2023 geeft het Lemster Mannenkoor een concert in de Ontmoetingskerk in Middenmeer. Jenneke Oomen treedt op als gastsoliste. Een uniek concert, want binnen de wereld van koren is het Lemster Mannenkoor zeer bekend en gewaardeerd. Het repertoire van het uit 100 leden bestaande koor bestaat uit Christelijk oecumenische zang en (internationale) volksmuziek, waarbij ruime aandacht wordt besteed aan de Friese cultuur.

NIEUWS

31 januari 2023
Voor het meespeel orkest, een voortzetting van het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon, wordt op korte termijn een dirigent gezocht. Men is op zoek naar en dirigent die twee wekelijks op de zaterdagmiddag gedurende twee uuur het orkest wil dirigeren in de Laurenskerk in Kolhorn. In totaal wordt 10 keer gerepeteerd. Er vindt geen repetitie plaats in de schoolvakantie periode.

NIEUWS

31 januari 2023
Een ligconcert is een concert waarbij u al liggend van Dina’s muziek kunt genieten. Een unieke ervaring waarbij u uitgenodigd wordt naar binnen te keren en op te gaan in de muziek en de ontspanning
Ruim tachtig deelnemers waren aanwezig in de Cultuurschuur op de themabijeenkomst over subsidies en crowdfunding. Nynke Coenraads ging in haar lezing in op het hoe, wat en waar subsidie. Zij heeft ruime ervaring in het aanvragen van subsidies. Na een pauze kreeg Jeltje Hillen van het online crowdfunding platform ‘Voor de Kunst’ het woord om het gehoor bij te praten over deze huidige vorm van projectfinanciering.