Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

Cultuur Stimuleringsprijs

2024

Wat houdt de cultuurprijs
Hollands Kroon in

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) geeft het gemeentebestuur van Hollands Kroon cultuuradviezen. Een daarvan is het idee om een cultuurprijs en een stimuleringsprijs in te stellen voor een vereniging, stichting of een persoon die zich onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst, literatuur enz.

Het gemeentebestuur heeft dit idee enthousiast overgenomen. De cultuurprijs is € 5.000,- en is in 2021 v oor het eerst uitgereikt aan Bloemencorso Winkel. Deze prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgeloofd. 

Cultuur stimuleringsprijs

2024

Hollands Kroon

Welke culturele instelling, vereniging, stichting of individuele kunstenaar verdient de Cultuurprijs Hollands Kroon 2024?

cphk

REGLEMENTEN

Veel gestelde vragen

De veel gestelde vragen en antwoorden over de Cultuurprijs en Stimuleringsprijs kun je hier lezen.

JURY

Cultuur stimuleringsprijs

Anita Ruder

Ik ben directeur-bestuurder van KopGroep Bibliotheken. Kunst en cultuur lopen als een rode draad door mijn leven. Het verbindt, ontroert, troost, daagt uit, verlegt grenzen, laat je lachen en genieten. Daarom is het zo belangrijk dat de cultuur gestimuleerd wordt in Hollands Kroon. Met deze prijs als mooie bekroning!

JURY

Cultuur stimuleringsprijs

Carol Kelderman

Na 25 jaar verbonden te zijn geweest aan Musical Stichting Ap-Art in Anna Paulowna, heb ik duidelijk kunnen ervaren wat een verrijking (podium) kunst is voor iedereen. Niet alleen voor de uitvoerders zelf maar net zo waardevol voor alle makers en ook uiteraard voor alle toeschouwers. Ik vind het heel belangrijk om alle vormen en initiatieven van en voor kunst te behouden in ons gemeente, Hollands Kroon.

jury

Cultuur stimuleringsprijs

Andre Lont

In 2023 heeft het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont de Cultuurprijs 2023 ontvangen.
Als bestuursvoorzitter van dit museum probeer ik samen met een team van zestig vrijwilligers vorm te geven aan de historie van het voormalige eiland Wieringen. Het museum laat naast de jaarlijkse thema tentoonstellingen  het leven van boeren, vissers en burgers te tonen rond 1900.

jury

Cultuur stimuleringsprijs

Sylvia Buczynski

Als klein kind namen mijn ouders me al mee naar musea, concerten en toneelvoorstellingen. 
De waarde van kunst en cultuur wordt enorm onderschat en dat vind ik jammer. Ongemerkt heeft het grote invloed op onze belevingswereld en op ons welzijn.

Daarom vind ik het belangrijk dat culturele activiteiten in Hollands Kroon gestimuleerd worden.

JURY

Cultuur stimuleringsprijs

Nel Groet

Ik heb vanaf de basisschool tot nu toe met heel veel plezier toneel gespeeld bij verschillende verenigingen. De laatste keer deze zomer bij Cultuur binnen de Dijken, waarmee we met een groep ouderen een voorstelling over de Lente bedachten en speelden in mijn woonplaats Kolhorn.
Ik heb ook graag in koren gezongen, maar ook wel eens solo bij musicalstichting ApArt.