Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

31 mei 2023

Kom naar uitreiking Cultuurprijs Hollands Kroon 2023

HOLLANDS KROON -Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) nodigt de inwoners van Hollands Kroon uit om te komen naar de feestelijke prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 op 14 juni in het Vikingschip in Den Oever.

De vijf genomineerden voor de Cultuurprijs zijn Harmonieorkest De Eendracht, Thalia Muziektheater Hollands Kroon, Culturele Kring Wieringen, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en Het Polders Music Festival.

Inmiddels heeft de vijfkoppige vakjury onder leiding van Anita Ruder, directeur-bestuurder van de Kopgroep Bibliotheken vergaderd. Alle genomineerden zijn getoetst op acht criteria uit het reglement voor de Cultuurprijs. Ton van der Winden, co-voorzitter CPHK heeft het proces begeleid. De vakjury heeft ook de uitslag van de onlineverkiezing door de inwoners van Hollands Kroon meegewogen in hun eindoordeel.

De avond begint om 19.30 in de foyer van het Vikingschip. De Oriënt Dixieland Express (ODE) uit Den Oever zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarna worden de gasten welkom geheten door Joop Luten, voorzitter van het CPHK en kunnen als inleiding een promotievideo over de genomineerden bekijken. De juryleden lezen voor elke genomineerde het juryrapport voor.

Daarna zal de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 5000,-, een certificaat en een Cultuurbox ter waarde van € 500,-  worden uitgereikt door Robert Leever, wethouder Economie en Brede Welvaart. Na het dankwoord door de winnaar is er nog een afsluiting met een drankje en hapje met muziek van ODE. Het einde van de bijeenkomst is uiterlijk om 22.00 uur.

Inwoners worden verzocht zich voor 9 juni aan te melden per email naar cultuurprijshk@gmail.com . Het CPHK vindt het fijn als er veel bezoekers komen. De bijeenkomst is ook ideaal om contacten te leggen met andere organisaties in de culturele wereld van Hollands Kroon en kennis te maken met de leden van het CPHK en de gemeentelijke vertegenwoordigers.

DEEL DIT BERICHT