Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

1 december 2023

Veel belangstelling voor boek ‘Het verhaal van Hollands Kroon’

WIERINGERWERF – Onder grote belangstelling werden in de Cultuurschuur in Wieringerwerf de eerste exemplaren van het boek “Het verhaal van Hollands Kroon” uitgereikt door de wethouder voor Kunst, Cultuur en Erfgoed Robert Leever. Hij overhandigde het boek aan de vijf auteurs van het boek Josien Smit, Karel Frugte, Frans van Zwam, Jan Eichhorn en Astrid Zwaag.

Het boek is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hollands kroon, Cultuurplatform Hollands Kroon en de verschillende historische verenigingen in Hollands Kroon. Een werkgroep is er enige jaren geleden mee gestart onder leiding van Astrid Zwaag, beleidsadviseur erfgoed bij de gemeente Hollands kroon.

In totaal zijn 28 verhalen opgetekend die een stuk van de geschiedenis van Hollands Kroon vertellen door de vijf auteurs op basis van gedegen brononderzoek. Fotomateriaal werd in verschillende archieven gevonden en bij de historische verenigingen. Er zijn onderwerpen afgevallen maar het merendeel is dan toch weer opgenomen in een ander onderwerp. Via een tijdlijn begint het verhaal bij 3000 jaar voor Christus en eindigt bij het verhaal over dorpsfeesten en kermissen. Alles is rijkelijk voorzien van illustraties. Het ontwerp van het boek was in handen van Tine van Wel, grafisch vormgever uit Anna Paulowna. Het boek is gedrukt bij Rowa Druk & Media in Breezand.

Het boek is te koop voor  € 10 bij het Historisch Genootschap Wieringermeer, Viking Informatiecentrum, Stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen, Historische Vereniging Wieringen, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Vereniging Oud Anna Paulowna, Historische Vereniging Kolhorn, Stichting Oud Kolhorn, Stichting Museum Kolhorn – De Turfschuur, Stichting Historisch Niedorp, Stichting tot behoud van historisch erfgoed ’t Veld-Zijdewind-Moerbeek en bij Barsingerhorn ‘Kaai tot Tin’.

(Foto’s in video zijn afkomstig uit het boek ‘Het verhaal van Hollands Kroon’)

DEEL DIT BERICHT