Breng stem uit voor Stimuleringsprijs Cultuur

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dina Music, Meerpeen Theater, Kunsthuis Steengoed en de Rock ‘n Roll Fabriek zijn genomineerd voor de Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022. Tot 10 mei kan elke inwoner online zijn stem uitbrengen op één van de vier genomineerden. Ga naar https://cphk.nl/breng-uw-stem-uit-stimuleringsprijs-cultuur/ om te stemmen

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft deze vier genomineerden geselecteerd uit de aangemelde kandidaten. De uitslag van de stemming door de inwoners gaat uiteindelijk als een stem meetellen bij uiteindelijk verkiezing door de vakjury.

Zangeres Dina Popma (DINAMUSIC) woont sinds november 2021 in Hippolytushoef. In haar achtertuin is een broeikas gebouwd, ‘De Kas’. Dina geeft van daaruit zelf concerten met andere artiesten. Ze wil het publiek verrassen met intieme concerten op een hele bijzondere locatie. Daarnaast heeft ze een duidelijke intentie uitgesproken zich aan de omgeving en zijn historie te verbinden en deze verbinding in haar muziek tot uitdrukking te laten komen.

Meerpeen Theater (Michelle de Jong en Alexander Bügel) in Wieringerwerf brengt theaterproducties en concerten op de planken. In 2019 werd de theatershow ‘Musical Melodies’ gebracht met lokale solisten. Daarnaast heeft men ook een talentontwikkeling afdeling. In de afgelopen jaren zijn Vocal Talent, Talent Choir, en Musical Talent opgestart voor verschillende leeftijden waarin zang- en musicaltalent een kans krijgt om zich onder goede begeleiding te ontwikkelen. Thans is de Talent Academy in ontwikkeling.

Het Kunsthuis Steengoed van Rob Glas in Anna Paulowna, voormalig galerie ‘Het Filiaal’ heeft sedert 2020 een uitgebreide collectie van kunstwerken van zowel lokale als nationale bekende beeldend kunstenaars opgebouwd. Alle werken zijn van hoge artistieke kwaliteit. De collectie bestaat uit uiteenlopen werken van gerenommeerde kunstenaars waaronder Appel, Arthur Spronken, Francesca Zijlstra, Henri van Daalhoff en Andre Vranken. De aanpak werkt inspirerend en is een broedplaats voor talenten. Kunsthuis Steengoed kiest nadrukkelijk voor het opbouwen van langlopende relaties met hun klanten.

De Rock ’n Roll Fabriek van Sebastiaan Fledderman in Lutjewinkel is een muziekschool gevestigd in het Cultuurhuis de Kolk. Het lesaanbod omvat gitaar, drum, piano/keyboard en zang. Men verzorgt ook bandcoaching. Er zijn twee volledig ingerichte oefenruimtes. Men organiseert ook verschillende workshops zoals ‘The Band Senior’. Het doel van “The Band Senior” is samen muziek maken gericht op musici van 55+. In het project wordt er gewerkt naar een afsluiting met medemuzikanten op een echt podium. Men zoekt de samenwerking met muzikanten en muziekopleidingen en podia uit de omgeving. Verbindend. Tegen de trend in.

meer om te ontdekken

Het Zijvestival – Passie voor muziek

Het Zijvestival is een tweejaarlijks muziekfestival in ’t Veld, voor en door inwoners van ’t Veld, Zijdewind en omstreken. Het uitgangspunt is dat iedereen die

Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

Ontdek het plezier van samen muziek maken! Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samenmuziek maken je geweldig?

Scroll naar top