Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

24 maart 2023

Jubileum compositie voor De Eendracht

KOLHORN- In de Laurenskerk in Kolhorn werd door componist Hans van der Heide uit Den Helder de compositie ‘Jubilee overture’ overhandigd. De compositie werd in opdracht gemaakt van het bestuur van de harmonie De Eendracht ter gelegenheid van hun 125 jarig bestaan. De huidige dirigent van De Eendracht André Elders adviseerde de componist uit Den Helder.

De opdracht was: een compositie van zes minuten, feestelijk en goed in het gehoor liggen voor het publiek. Van der Heide heeft heel veel gehad aan repetitiebezoeken aan het orkest. “Dan weet je ongeveer wat voor vlees je in de kuip hebt” legt van der Heide uit die enkele maanden aan de compositie heeft gewerkt.

Ellen Wurpel, voorzitter van De Eendracht, is blij en enthousiast over de compositie en componist. “Het was voor ons belangrijk dat het iemand is die de regio ook kende. We kennen het werk ook van deze componist en dat past ons goed” legt Ellen uit.

De komende maanden gaan de leden van De Eendracht  verder oefenen om op 4 november de officiële feestelijke uitvoering te geven ‘Jubilee overture’.

DEEL DIT BERICHT