Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

19 augustus 2023

Meer Kunst met Vrouwen: Betsy Lont

WIERINGERWERF – “Waar ik erg van genoten heb, is om mijn kleinkinderen te schilderen. Dat geeft emotie” vertelt Betsy Lont in het interview met cultuurjournaliste Charlotte de Koomen in de 5e aflevering van de kunstserie ‘Meer Kunst met Vrouwen’.

Het is makkelijker omdat ze haar kleinkinderen kent. Betsy heeft ook wel geprobeerd andere kinderen van een foto te schilderen. “Dat viel niet mee, daar word ik niet blij van” licht ze toe.

Aan de hand van enkele figuratieve schilderijen legt Betsy haar werkwijze uit. Ze is autodidact en schildert graag met olieverf omdat je daar lekker ‘nat in nat’ mee kunt schilderen. Ze maakt eerst een onderschildering. Ze vindt dat soms nog het mooiste van het werk en daarna wordt laag over laag de kleuren aangebracht. “Ik begin met schilderen en zie wel waar het eindigt. Dat vind ik mooi” legt Betsy uit aan de hand van landschapschilderij en een portret.

Ze is lid van de Kunstring MEERKunst sinds 2003. Ze vindt het er gezellig met allemaal vriendinnen. Ze waardeert ook de opmerkingen over haar werk vanuit de Kunstkring.

Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

DEEL DIT BERICHT