Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

20 augustus 2023

Prima nazomeren in Niedorp

NIEDORP – Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement in de negen kernen van de voormalige gemeente Niedorp. Men kon op vele locaties, verspreid over de deelnemende dorpen, kennismaken met alle deelnemers en/of exposanten. In Kolhorn exposeerde houtdraaier, Nico Danenberg, in zijn mini-werkplaats.  Er is ook een vereniging van houtdraaiers onder de naam Radius Noord Holland, met 75 leden. Zie ook www.houtdraaibaak.nl
De foto-expositie met het thema ‘Samen´ sprong eruit in Winkel. In hetzelfde pand waren nog meer kunstenaars (schilders, beeldhouwers,  sieradenmakers en leerbewerkers) aanwezig. Het enthousiasme van de kunstenaars spatte er af. Veel vrolijke schilderijen!
Ook op muziekgebied gebeurt er het een en ander in Winkel bleek wel uit de aankondigingen bij de Lucaskerk.

Op beide dagen was het heerlijk fietsweer en heel rustig op alle locaties. Misschien speelde het een rol dat de activiteiten versnipperd zijn, en dat het niet zo duidelijk was wat waar te zien was. Wel in de folder, maar niet op straat. Maar er waren heel veel mooie kunstobjecten te zien, heerlijke tuinen en nog veel meer moois. Er is echt wel veel te vinden in Hollands Kroon!

DEEL DIT BERICHT