Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

3 oktober 2023

Muziek en expositie bij Vatropse School

WESTERLAND – Al 27 jaar organiseert beeldend kunstenaar Marianne van Beek van de Vatropse School een expositie van het werk van haar cursisten. Dit jaar werd de expositie extra kracht bijgezet door een optreden van het harmonieorkest Apollo uit Den Oever.

”Mijn stijl van werken is dat ik probeer om iedereen zo veel mogelijk zijn eigen manier van schilderen en eigen ideeën te laten ontdekken” licht Marianne toe. Een belangrijk onderdeel van haar lessen is het bespreken van de werken met de cursisten aan het begin van elke bijeenkomst. Op die manier probeert ze mensen te laten kijken en te prikkelen om wegen te zoeken die verrassend zijn.

Haar aanpak wordt ook gewaardeerd vertelt Anny Kempeneers, die al 12 jaar cursist is bij de Vatropse School. “De vrijheid die je krijgt terwijl je vanuit een ‘opdracht’ werkt. De feedback van andere cursisten en de ondersteuning van Marianne geeft heel veel zekerheid die je heel erg goed doen.” legt Anny uit.

Tijdens het tweedaagse evenement werden rond de 70 schilderijen en tekeningen, zowel op papier als op doek, gepresenteerd. Het betrof vele nieuwe werken die het afgelopen jaar met passie en toewijding zijn gecreëerd door de getalenteerde cursisten van de Vatropse School.

DEEL DIT BERICHT