Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

2 oktober 2023

Pago Wirense, solo-expositie Sjaak Kooij goed bezocht

OOSTERLAND – In de Oosterlanderkerk werd de solo-expositie van beeldend kunstenaar Sjaak Kooij met de titel Pago Wirense geopend. Lilian Peters, wethouder van Hollands Kroon, hield een openingstoespraak gevolgd door een muzikaal optreden van LOSKOP.

Hierna kon het publiek de schilderijen als altaarstuk in het koor bewonderen en het bijbehorende keramische werk in de crypte. Sjaak Kooij was gevraagd door de Culturele Kring Wieringen om deze expositie te maken. Hij heeft zich verdiept in de geschiedenis van de kerk en de verhalen eromheen. Deze verhalen vormen de basis van de 15 schilderijen die een altaarstuk ‘Pago Wirense’ vormen. ‘Pago Wirense’ is een expositie waarin historie, Bijbelse en mythologische vertellingen samen komen.

Er hingen ook nog vier andere schilderijen gemaakt door Sjaak voor deze expositie. Op een van de schilderijen is ook de vader van Sjaak Kooij geschilderd met een schip in zijn handen verwijzend naar een van de tijdsperioden.

In de crypte staan acht sculpturen uitgestald als relikwieën naar de verbeeldingen op de schilderijen. De expositie is te bezichtigen tot en met 29 oktober van 13.30-16.30 op zaterdag en zondag.

DEEL DIT BERICHT