Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

7 mei 2023

Onthulling monumenten voor bemanning Vickers Wellington

HOLLANDS KROON – Op donderdag 4 mei zijn in de Kostverlorenpolder bij Nieuwe Niedorp een monument en een herdenkingspaal onthuld als eerbetoon aan de omgekomen Tsjechische bemanning van de Vickers Wellington T2990 bommenwerper. Daarbij waren nabestaanden, de ambassadeurs van Tsjechië en Slowakije, burgemeester Hollands Kroon Rian van Dam en ook veel publiek aanwezig.

Het monument is gemaakt door beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen in opdracht van de gemeente Hollands Kroon. Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) is op verzoek van de gemeentelijke ‘Projectgroep Vliegtuigberging Nieuwe Niedorp’ betrokken geweest in de advisering en het begeleiden van het proces om tot de keuze van het ontwerp en kunstenaar te komen.

Verschillende lokale en regionale media (NH Nieuws, Regio Noordkop en SchagenPLUS) en gemeente Hollands Kroon hebben door een videoreportage aandacht gegeven aan de onthulling van beide monumenten. Bekijk de verschillende videoreportages over de onthulling.

DEEL DIT BERICHT