Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vormt de ‘motorolie’ tussen de kunst- en cultuursector en Gemeente Hollands Kroon.

VOLG ONS

NIEUWS

5 januari 2023

Concert voor cello en piano in Witte Kerkje

Pianiste Afke Borst en celliste Berna van der Hulst geven een cello en pianoconcert op zondag 22 januari in het Witte kerkje in Wieringerwaard. Afke en Berna vormen al een aantal jaren een vast duo. Ze spelen in diverse kamermuziekensembles onder andere het trio Amicae. Beiden zijn steeds opzoek naar spannende muziek om het repertoire uit te breiden. Het programma voor het concert in Wieringerwaard is hiervan een afspiegeling.

Naast bekende namen als Brahms en Martinu is er ook ruimte voor de componist Schnittke, de te spelen cellosonate is gebaseerd op de barok. Ook werken van de Turkse componist Fazil Say en de Spaanse Gaspar Cassado komen voorbij. Deze componisten baseren hun liederen op de volksmuziek. Bij alle stukken zal een mondelinge toelichting worden gegeven.

Het concert is in het Witte Kerkje aan de Noord Zijperweg van 15:00 tot 17:00 uur op zondag 22 januari. De toegang bedraagt € 12,50. Dit is inclusief koffie of thee met een traktatie. Reserveren kan via 0224-221884 of 06-36568033.

DEEL DIT BERICHT